Partizanova poruka pred finale: ''ALEA IACTA EST! ''

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.05.2022.
12:20
Izvor: Sportske.net

Vreme je da vidimo koliko zaista vredi ova ekipa Partizana.

Povezane vesti

Partizan je ove sezone konačno razbio jedan maler koji je trajao još od one trojke Nolana Smita u ''Areni'' i prvi put posle devet godina se plasirao u finale regionalne AdmiralBet ABA lige.

Prema poslednjim informacijama, velike su šanse da ovaj plasman znači i povratak u Evroligu, ali da bi taj povratak bio siguran, tim Željka Obradovića bi morao da osvoji titulu, odnosno da u finalnoj seriji plej-ofa savlada aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu.

Crno-beli su mogli i ranije da obezbede plasman u Evroligu da su uspeli da osvoje Evrokup, ali su u tom takmičenju eliminidani već u odmini finala onim šokantnim porazom od turskog Bursaspora. Za taj poraz crno-beli su imali i opravdanje u neobičnom sistemu takmičenja, gde u nokaut fazi nema prava na popravni, ali sada će u finalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige Partizan moći da pokaže sav kvalitet ekipe kojom raspolaže trener Obradović.

Danas smo već objavili termine odigravanja utakmica finalne serije plej-ofa, a da bi Partizan osvojio titulu morao bi da ostvari bar jednu pobedu kao gost, s obzirom da će Zvezda imati prednost domaćeg terena.

Tri dana uoči finala, Partizan se danas oglasio na Tviteru moćnom porukom kojom najavljuje predstojeće okršaje sa Crvenom zvezdom.

''ALEA IACTA EST!'' (Kocka je bačena).

Ove reči se kroz istoriju vezuju za Julija Cezara pred prelazak reke Rubikon na putu ka Rimu sa svojom legijom. Svoju misiju je na kraju uspešno završio, pa se tom simbolikom danas vodi i Partizan pred veliku borbu koja mu predstoji.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke