Partizanova pusta želja Nikola Mirotić je statistički najbolji u Evroligi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.10.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Ako ste se pitali zašto ga je Željko Obradović letos toliko želeo...

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Ekipno, početak nove sezone Evrolige obeležili su španski klubovi - aktuelni evropski šampion Real Madrid, zatim Barselona i Valensija koji posle prva tri kola imaju malsimalan učinak, a kada je u pitanju individualna statistika igrača, jedno ime se posebno izdvojilo - Nikola Mirotić.

Znate već da je doskorašnji as Barselone ovoga leta jednom nogom već bio u Partizanu, ali iznenada je povukao svoju reč koju je dao treneru crno-belih Željku Obradoviću i nešto kasnije odlučio da potpiše za Armani iz Milana.

Ako se po jutru dan poznaje, Armani će ove sezone mnogo dobiti od Mirotića koji se sjajno uklopio u novi tim i već nametnuo kao novi lider.

Armani je zbog odlaganja utakmice sa Makabijem odigrao tek dva kola, a oba puta je Mirotić bio najbolji u svom timu.

U porazu od Fenerbahčea u prvom kolu (85:82 posle produžetka), Mirotić je upisao 27 poena i 11 skokova, a u pobedi nad Olimpijakosom u Milanu ostvario je učinak od 20 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Sa prosekom od 23.5 poena po utakmici Mirotić je trenutno najbolji strelac Evrolige, sa 7.5 skokova u proseku je treći na listi najboljih skakača, a kada se svi statistički parametri pretvore u indeks korisnosti, Mirotić je ubedljivo prvi sa indeksom 28, ispred Šengelije iz Virtusa sa 23.7, Majka Džejmsa iz Monaka i Geršona Jabuselea sa po 21.3.

Screenshot/euroleaguebasketball.net

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke