Partizanova "rapsodija" protiv SC Derbija za polufinale AdmiralBet ABA lige

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 22.05.2023.
21:53
Izvor: Sportske.net

Nije bilo iznenađenja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale AdmiralBet ABA lige pošto su u trećoj utakmici četvrtfinalne serije savladali SC Derbi u “Štark arenisa 112:83. 

Ekipa Željka Obradovića imala je znatno više problema u ovoj seriji nego što se očekivalo, ali pronašli su svoj identitet u trećoj utakmici i ubedljivo došli do duela sa Cedevita Olimpijom. 

Da nisu slučajno namučili Partizan u ovom plej-of okršaju, Podgoričani su pokazali na početku susreta u “Areni”. Samo na početku... Flečer Mekgi koji je bio sjajan u oba duela nastavio je i istom ritmu pogodivši trojku za otvaranje utakmice. Nešto brže se igralo na početku u odnosu na prethodna dva susreta  

Derbi je i ovog puta skakački dominantnije ušao u meč i dugo se čekalo da Partizan po prvi put povedepreko šest minuta. Desilo se to kada je Džejms Naneli pogodio trojku. Tada crno-beli ulaze u seriju od četiri vezane trojke (tri Nanelijeve) i kreiraju pozamašniju prednost za seriju kao što je bila ova za 25:17. 

Danilo Tasić je uspeo da umanji tu razliku krajem prve i početkom druge deonice, ali ponovo domaćin šutem spolja beži od svog protivnika. Imali su 7/9 u prvih 15 minuta i za tako nešto nije bilo leka. Pritom, Partizan je igrao vrlo skoncentrisanu odbranu i često su sekli i krali lopte gostima iz Crne Gore, te su mirno koračali ka nastavku takmičenja iako je imalo još 20 minuta do kraja. 

AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Uprkos tome što je lopta okrugla i košarka ume da bude nepredvidiv sport, Partizan nije dopustio novi šok u Beogradu. Nastavili su u istom ritmu, doduše, možda ne šuterski budući da su prvi spoljni išli izvan mete, aliStudentinisu mogli da pronađu poene u reketu, niti ih je šut služio pa tako nisu imali za šta da se uhvate kako bi se da se nadali čudu. 

Partizan je odlično čuvao Flečera Mekgija koji ume da pomuti planove bilo kome u regionalnoj ligi. Imao je imao dosta otvorenih pokušaja izuzev onog uvodnog, a to je značajno otežavalo napadačku kreaciju timu Andreja Žakelja. Tako je Derbi pokušavao iz reketa da učini išta, ali to je bilo nedovoljno protiv ovako razigranog crno-belog tima. 

Derbi je čak i dobio treći kvartal sa dva razlike, ali razlika je bila nedostižna. Tu su i oni izašli iz grča, pogodili pojedine šuteve i imali nešto bolji protok lopte. To nije sprečilo Partizan da probijestotkui pruži svojim navijačimakojih je bilo više od 14.000 u “Areni”, pravu zabavu. 

U završnici, Željko Obradović je iskoristio priliku da pruži šansu mladom Savu Drezgiću koji je dobio slobodu da organizuje igru po ulasku. Usput se na svom debiju i upisao sa linije penala.

Na kraju, izuzetnih 17 trojki iz 30 pokušaja domaćih igrača, 17 poena Džejmsa Nanelija i 14 Zeka Ledeja. U redovima gostiju, 14 je ubacio Danilo Tasić. 

  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke