Partizanovci polovični - Džikić u polufinalu, Čanak ispao iz njega!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 28.05.2023.
21:57
Izvor: Sportske.net

Polako nacionalni šampionati širom Evrope ulaze u završnice.

Winners League
Winners League

Povezane vesti

Nakon što je Andrea Trinkijeri doživeo težak poraz na klupi Bajerna u prvom meču polufinalne serije nemačke Bundeslige od Ulma, još dvojica bivših trenera crno-belih imali su svoje plej-of utakmice večeras.

Nenad Čanak je sa Lijetkabelisom kao domaćin poražen od Žalgirisa sa 95:66 u četvrtom meču polufinalne serije prvenstva Litvanije i ispao iz borbe za titulu, jer je evroligaš stigao do trećeg trijumfa u seriji koja se igra do tri pobede.

Nije uspeo autsajder Lijetkabelis da iznenadi učesnika Top 8 faze Evrolige. Žalgiris je predvođen  Amerikancem Tajlerom Kavanoom koji je ubacio 16 poena stigao do mesta u finalu u kojem ga očekuje najveći rivas Lijetuvas Ritas.

Za razliku od Trinkijerija i Čanka uspešan je večeras bio Aleksandar Džikić. Njegov Hapoel iz Jerusalima savladao je kao gost Bnei Herzliju sa 86:61 i tako ostvario treću pobedu u četvrtfinalnoj seriji šampionata Izraela koja ga je odvela u društvo četiri najbolja tima u zemlji.

Blistao je večeras u redovima ekipe iz Jerusalima košarkaš sa Trinidada i Tobaga Kadin Kerington sa 26 poena, a pratili su ga sunarodnici Kenet Smit koji je ubacio 22 i Levi Rendolf sa 20 poena.

Hapoel iz Jerusalima će u polufinalnoj seriji igrati protiv imenjaka iz Tel Aviva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke