Partizanove "crne rupe" i kako ih zakopati

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 08.12.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

KK Partizan je u rezultatskoj krizi, ali pobeda protiv Budućnosti je naznaka boljih igara u nastavku sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

 Onog trenutka kada dođe do paklenog ritma za ekipu Partizana, pritom kada sve prate povrede igrača, bolesti i slično, jasno je da tim Željka Obradovića ne može mnogo u velikim utakmicama.

Videli smo igre u serijama, prazne hodove, a Obradović je retko šta mogao da zameri svojim igračima.

Povreda Lesora je dosta omela crno-bele u onim veoma bitnim mečevima u Evroligi na gostovanjima u Madridu i Barseloni, kao i protiv Crvene zvezde u AdmiralBet ABA ligi, ali i protiv Valensije u Beogradu. Ipak, on se polako vraća u formu, videli ste ga protiv Budućnosti, ponovo je igrao "razbijača" pod obručem, nešto što ovakvom Partizanu fali više nego bilo šta drugo.

Crno-beli pored Lesora nemaju igrača koji bi čak mogao i da odglumi na par minuta nekog ko je čvrst pod reketom, rezervista Brodžijanski koji je doveden da menja Francuza je mekaniji tip, dobrog šuta i slabije odbrane, pa je jasno šta mora da trpi tom prilikom.

Nije ni čudo što je Lesor igrao i po 37, 38 minuta na početku sezone, čini se da je to jasnije nego ikad i tada je Partizan imao bolje rezultate.

Partizan mora da se pozabavi i izgubljenim loptama kojih je bilo mnogo, dakle, problem je i koncentracija što trener napominje od početka sezone, ali to nije sve.

Dvojica koja mogu i moraju više jesu Tristan Vukčević i Uroš Trifunović. Iako veoma mladi, obojica imaju priliku da igraju za crno-bele i daleko od toga da su do sada pokazali ono najbolje, ali... Obradović je posle meča protiv ekipe Budućnosti istakao da obojica izgledaju totalno drugačije na treninzima i da će tek dobijati šansu da igraju, da postoje stvari koje su menjali, pa i njih možemo očekivati na meču protiv Crvene zvezde.

Janis Papapetru - čovek koji je doveden kao veliko pojačanje, neko ko je bio nosilac igre u Panatinaikosu prošle sezone, čini se da je od početka sezone u kontra ritmu što je možda i posledica umora zbog nastupa na Evrobasketu, imao je i povredu zbog koje je propustio deo tog takmičenja, a u crno-belom dresu nikako da se navikne na ulogu koju ima. Polako pokazuje da može biti koristan u oba smera, pa možemo otpisati opciju da će proći kao Rodions Kuruc, Letonac koji se žalio na Željkove ideje.

Upravo pomenuti igrači (Vukčević, Papapetru, Trifunović) moraju da pruže svoj maksimum i upravo su oni ti koji bi mogli da donesu prevagu u evroligaškim mečevima jer Partizan sa samo 6-7 raspoloženih igrača ne može da dobije utakmicu u tom takmičenju što je više puta dokazano. Povratkom Smailagića i Avramovića gledaćemo neki drugačiji Partizan, u to nemojte imati sumnje...

Ako mislite da će Danilo Anđušić večeras proraditi, kvota u AdmiralBetu da će imati više od 7,5 poena je 1.90!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke