Partizanove mete - Petorica koja mogu da zamene Pantera!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.06.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Pet igrača o kojima se govori...

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Nema više nikakve dileme. 

Kevin Panter je napustio Partizan i vreme je da se traga ne samo za novim kapitenom u timu, već i za čovekom koji bi mogao da ga zameni i da bude vođa tima, poput Kevina Pantera iz sezone 2022-23. 

Ima li ih na tržištu?

Neće se po svaku cenu tražiti igrač na poziciji "dva" koji bi mogao da bude vođa jer ih nema previše slobodnih, izvesnije je da će to biti plejmejker koji ima ogromno iskustvo igranja u Evroligi i neko ko je već dokazao da može da bude vođa svog tima. 

Jedan od njih jeste i Lorenco Braun, on je na tržištu i odlazi iz Makabija, a u prethodnoj sezoni je imao 1.5 miliona evra, što je skoro milion manje od Panterove plate u Partizanu prošle sezone. 

Računica je jasna, a ne treba govoriti o tome koliko bi Braun značio Partizanu. 

Još jedan od igrača koji se razmatra kao novi vođa jeste i Luka Vildoza, košarkaš koji je svojevremeno igrao i za Crvenu zvezdu i koji se prošle sezone okitio titulom prvaka Evrope sa Panatinaikosom. 

Argentinski plejmejker je meta crno-belih i tu vest su plasirali grčki mediji, razlog njegove želje za odlaskom jeste mala minutaža kod Atamana i u Partizanu bi definitivno imao daleko veću ulogu. Možda i glavnu. 

Jedan od igrača koji merkaju ponude u ovom trenutku je i dosadašnji košarkaš Efesa, Vil Klejburn. 

On je pokazao, posebno u finišu sezone, da i dalje može da igra na najvišem nivou, a prošle sezone je imao u proseku preko 13 poena po meču, uz 5.4 skoka što je izuzetno bitno za trenera kakav je Željko Obradović koji traži skakačku dominaciju na svim pozicijama. 

Hezonja je i dalje u opticaju, ali u poslednjih par dana se sve jače govori o njegovom ostanku u Real Madridu, ali najverovatnije ćemo sutra imati daleko više informacija. 

Možda i najzanimljiviji igrač jeste Vejd Boldvin, košarkaš koji je odigrao fantastičnu sezonu i koji napušta Makabi zbog ratne situacije u Izraelu. On je u prethodnoj sezoni u Makabiju imao "svega" 700.000 evra i to je šansa crno-belih, podsetimo da je u proseku postizao preko 18 poena prošle sezone. 

Partizan mora da požuri jer je situacija na tržištu vrela, svi se pojačavaju i svi žele sam vrh Evrolige i retki su oni koji će štedeti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke