Partizanove pripreme - Zagorcu je čudno na početku, Trifunović bi da osvoji SVE!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.08.2021.
17:23
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Prvi utisci Partizanovih prvotimaca posle prvih treninga pod vođstvom Željka Obradovića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Partizana, još uvek u nekompletnom sastavu počeli su juče pripreme za novu sezonu, a od starosedelaca tu su i Rade Zagorac i Uroš Trifunović.

Njih dvojica su danas govorili za klupsku televiziju, a Zagorac je odmah istakao koliko mu nedostaje dugogodišnji kapiten Novica Veličković. U njegovom odsustvu, sada je Zagorac među najstarijima, bar dok se ne priključe sva pojačanja.

''Malo neobična uloga, najčudnije mi je što je početak priprema, a nema Novice. Stvarno, ima dosta nekih mladih i talentovanih igrača koje polako upoznajem, ali vreme brzo prolazi, pa sam i ja desetak godina stariji od njih.

Po završetku sezone sam odmorio petnaestak dana i počeo sam odmah da treniram. Nadam se da sam odradio dobar posao i nadam se da će se to videti na terenu'', istakao je Zagorac.

Sledeće sezone očekivanja od Partizana biće maksimalna moguća, ali Zagorac se sa psihološkim pritiskom već susreto proteklih sezona, pa je možda i spreman na tako nešto.

''To je nešto na šta akontaciono pristajete po dolasku u Partizan. Ja sam to imao od samog dolaska i ne mogu da kažem da sam se u potpunosti izborio sa time. To je još jedan izazov kome se istinski radujem'', zaključio je Zagorac.

I Uroš Trifunović nije mnogo odmarao, radio je individualno sa pomoćnim trenerom Acom Matovićem, ali sada počinje ono pravo, pod Obradovićevim vođstvom.

''Partizan ima najveća očekivanja uvek, ništa to nije novo. Mi ćemo učiniti sve da osvojimo sve trofeje. O Željku ne treba trošiti reči, svi znamo kakav je trener, počastvovan sam što radim sa njim. Mislim da je u Evrokupu malo teže sada u nokaut fazi, jer se igra samo jedna utakmica. ABA liga je iz godine u godinu sve jača, biće zanimljivo'', objašnjava Trifunović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke