Partizanovo posrnuće u "Areni" uz oštricu Najdžela Vilijams-Gosa!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 28.03.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Katastrofalna poslednja deonica Partizana i poraz od Olimpijakosa.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u "Štark areni" od Olimpijakosa 69:74 u meču 32. kola Evrolige.

Imperativ pobede je postojao. Kontrola igre je postojala. Ubedljiva prednost je postojala. Energija je postojala. Ali, izostala je mirnoća koja je krasila Partizan najveći deo meča. Izostao je kontinuitet i Partizanu je pobeda iskliznula iz ruku. Olimpijakos je odigrao briljantnu poslednju deonicu i preokrenuo uprkos zaostatku od 13 poena pri ulasku u četvrtu četvrtinu.

Odlična borba i energija Partizana na početku okršaja. Za tri minuta, šest skokova, startna prednost, ali su odmah morali da se suoče sa spoljnim šutem Olimpijakosa koji je tada neutralisao nedostatke. Iako je Bruno Kaboklo pokrenuo poenterski semafor pogotkom za tri poena, Partizan je posle toga šutirao 0/4. No, Bruno Kaboklo je vrlo raspoloženo delovao na toj utakmici, Kevin Panter je ličio na sebe, ali Olimpijakos nije. Skakački su bili inferiorni, bez konstantne napadačke crte.

Uprkos svemu tome, Olimpijakos je bio blizu. Pa su prvi kvartal završili sa pet poena zaostatka, a lako je Partizan mogao da ima "+9". Sezona crno-belih u malom.

Ono što je specifično kroz čitavu sezonu Partizana, jeste da i kada rival ne igra na svom najboljem nivou, uspeva da pronalazi pukotine u odbrani i neretko dolazi do lakih poena. Tako se gost posle četiri minuta igre u drugom kvartalu vratio  na posed razlike. Za to vreme, ekipa Željka Obradovića izgubila je čak pet lopti i sama sebi “pucala u nogu”. Srećom po njih, pa Olimpijakos nije imao kontinuitet, dok je Obradović na vreme zvao tajm-aute ne bi li podigao svoj tim, što mu je polazilo za rukom. Tako su i kreirali mini-seriju od 5:0 nakon što je bilo 28:28, a ona je ubrzo posle niza grešaka, te nesportskog faula Šakila Mekisika produžena na 12:2. Prvo poluvreme ipak je učinilo da Željko Obradović pobedni nonšalantnom odbranom u poslednjim sekundama kada je Najdžel Vilijams-Gos po drugi put na isti način protutnjao kroz odbranu crno-belih smanjivši na osam razlike.

Odbijao je Partizan napade Olimpijakosa da umanje prednost s početkom drugog poluvremena i i dalje su nastavili sa skakačkom dominacijom što im je trasiralo put ka najvećoj razlici na utakmici – 50:38. Bruno Kaboklo je bio odličan pod košem za šest poena kroz četiri i po minuta. Zahvaljujući teškim trojkama koje su pogađali Ajzeja Kenan i Najdžel Vilijams-Gos Olimpijakos je bio u igri, ali to nije obeshrabrivalo Partizan. Kevin Panter je bio u svom modu. Poludistanca je bila njegova teritorija večeras i retko kada je promašivao.

Opet je Partizan ulazio u svoj “negativni mod”. Bilo je poteškoća u organizaciji, ali i u odbrani. Još jednu neverovatnu trojku, po isteku napada, preko ruke i od tablu, pogodio je Vilijams-Gos, koji nedugo zatim krade loptu i omogućava Tomasu Vokapu da iznudi slobodna bacanja čime je Olimpijakos otvorio poslednji kvartal sa 0:12! Tek posle tri minuta i 45 sekundi, Partizan dolazi do prvih poena i to u kontri kada je Ponjitka imao polaganje, ali je Najdžel Vilijams-Gos briljirao na drugoj strain i držao Olimpijakos u egalu.

U tom, Olimpijakos preuzima vođstvo po prvi put još od početka meča kada je pukla defanziva domaćih, a Papanikolau položio loptu u koš za 61:62. Partizan je u tom period igre bio potpuno u kontra-ritmu, ali je i tim Jorgosa Barcokasa brzao i sam sebi stvorio problem. Smenjivale su se tada ekipe u vođstvu, ali je Olimpijakos bio u prednosti za napad.

Pogodio je pod obručem vrlo lako Mustafa Fal, a onda je Kaminski imao otvorenu trojku za vođstvo na 20 sekundi pre kraja, no nije pogodio. U borbi za ofanzivan skok, Partizan nije uspeo da pronađe poene i u faulu koji je usledio, Vilijams-Gos je sa dva penala doneo Grcima "+4". Paneterov šut za tri poena je izašao iz obruča i usledio je muk u dvorani za pobedu grčke ekipe.

Najdžel Vilijams-Gos je ubacio 17 poena, imao je čak pet ukradenih lopti i dve nestvarne trojke koje su verovatno presudile. Kostas Papanikolau je ubacio 13. U redovima Partizana istakao se Kevin Panter sa 19 poena, Frenk Kaminski je ubacio 14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola
Thursday, 28.03.2024
22:35

Sahrani se nas po hiljaditi put ove sezone Panter, DOZER i onaj ko ih doveo u Partizan gospodin Zeljko, koji jednostavno ne ume da prelomi utakmicu i igra igru bez smisla i taktike po ko zna koji put kad se utakmica lomi.

avatar
Алекса Ковачев
Thursday, 28.03.2024
22:35

Жељко ОДЛАЗИ, Жељко ОДЛАЗИ БРУКО, БРУКОО, БРУКООО

avatar
Sloba
Thursday, 28.03.2024
22:34

Pod hitno Zeljku uručiti otkaz.