Partizanu neće biti nimalo lako, Grupa B je jača od one u kojoj su crno-beli igrali

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.04.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

Crno-beli neće imati nimalo lak zadatak u nokaut fazi takmičenja.

Partizan NIS-Dragana Stjepanović
Partizan NIS-Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Sinoć smo saznali sve parove osmine finala Evrokupa, a Partizan će kao drugoplasirani iz Grupe A odmeriti snage sa vrlo neugodnom ekipom turske Burse, koju sa klupe uspešno vodi srpski trener Dušan Alimpijević, nekadašnji strateg Crvene zvezde i FMP-a.

Ako pogledamo konačan plasman u obe grupe na kraju ligaškog dela sezone, teško je oteti se utisku da je Grupa B bila kvalitetnija od one u kojoj je Partizan igrao, pogotovo od trenutka kada je Lokomotiva Kubanj diskvalifikovana zbog sankcija Rusiji.

Na primer, osmoplasirani Ulm u Grupi B ima čak četiri pobede više od poljskog Slaska koji je bio osmi u Grupi A. Takođe, utisak je da je Partizanov rival u osmini finala, turska Bursa koja je bila sedma u Grupi B, kvalitetnija od sedmoplasirane ekipe iz Grupe A, a to je Hamburg koji ima dve pobede manje od Burse.

I Venecija je vrlo dobra ekipa koja je imala krizu pred kraj grupne faze takmičenja, ali se u finišu vratila na pobednički put i izborila šesto mesto u Grupi B sa skorom 9-9, uz sinoćnju pobedu u gostima nad vodećom Gran Kanarijom. U poređenju sa Turk Telekomom, šestim iz Grupe A, Venecija takođe deluje kao za nijansu kvalitetniji protivnik.

Idemo dalje, peti iz Grupe A je Lijetkabelis sa skorom 9-7, a u Grupi B tu poziciju zauzela je Budućnost sa 10-8. Nenad Čanak ove sezone obavlja odličan posao sa litvanskim timom, ali bi do povrede Vilija Rida Budućnost u nekom hipotetičkom duelu slovila kao blagi favorit. Bez njega, stvari bi se promenile u korist Lijetkabelisa.

Četvrtoplasirani su Virtus u Grupi B, odnosno Andora u Grupi A, realno je italijanski tim kvalitetniji, a ako poredimo trećeplasirane, Cedevita Olimpija iz Grupe B je objektivno kvalitetnija od Metropolitansa iz Grupe A. 

Na kraju, Partizan ili Valensija, Huventud ili Gran Kanarija, tu bi nijanse odlučivale, teško je reći ko bi imao prednost. Huventud, uz Partizan i Virtus slovi kao najveći favorit za osvajanje Evrokupa, ali u tu grupu se svakako mogu svrstati i Gran Kanarija i Valensija. 

Ako ne bude nekih iznenađenja, Partizan bi se, posle Burse u Beogradu, u eventualnom četvrtfinalu sastao na svom terenu sa Cedevita Olimpijom, u polufinalu bi išao na Gran Kanariju, i to kao gost, a u finalu Huventud ili Virtus. Nimalo lak put...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke