Partizanu stigle sjajne vesti i iz Istanbula! Ispunjen još jedan uslov za Top 8!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.03.2023.
21:34
Izvor: Sportske.net

Dok Partizan vodi borbu protiv Barse, završene su još dve utakmice 31. kola Evrolige.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ono što će veoma obradovati navijače Partizana, pa možda i Crvene zvezde, jeste poraz italijanskog Armanija od Efesa u Istanbulu.

Podsetimo, Armani je od početka sezone dobio sva četiri meča sa našim klubovima i zbog toga je ekipa iz Milana najnepoželjniji konkurent u finišu trke za plasman u Top 8.

Efes je večeras pred svojim navijačima ubedljivo slavio sa 89:69 i tako zadrežao svoje nade za plasman među osam najboljih. Efes sada ima 15 pobeda i 16 poraza, a Armani je sada na 14-17.

Larkin sa 18, Klajburn sa 16, naš Micić sa 15, Buboa i Brajant sa po 12 poen apredvodili su ekipu Efesa do pobede, a u Armaniju najbolji Luvavu-Kabaro sa 19 i Fojtman sa 12 poena.

Za to vreme u Atini, Panatinaikos je savladao Bajern sa 86:76 u utakmici bez većeg takmičarskog značaja.

Sada obe ove ekipe imaju po 11 pobeda i 20 poraza na deobi 15. i 16. mesta. Papajanis je sa 24 poena i 11 skokova bio ubedljivo najbolji u pobedničkoj ekipi, a u Bajernu Obst i Vajler-Bab sa po 12, dok je naš Vladimir Lučić upisao šest poena.

Podsetimo, da bi se Partizan već sutra plasirao u Top 8, uslov je da prvo savlada Barselonu večeras, a da osim Armanija, u ovom kolu ne pobede ni Valensija koja sutra gostuje Zvezdi, ni Žalgiris koji dočekuje Monako, ili Baskonija koja večeras igra sa Albom u Vitoriji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke