Partizanu treba saveznik - Četiri kandidata, da li će to na kraju biti Zvezda?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.04.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su sad u povoljnijoj poziciji, ali još uvek ne zavise samo od sebe.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ne samo da je Partizan večeras savladao Albu u Berlinu (94:83), nego mu u prilog ide i to što su dva njegova konkurenta u trci za plasman u plej-in istovremeno doživela poraze - Žalgiris protiv Monaka i Valensija protiv Asvela.

Ali, Partizan ima još konkurenata u toj trci, a glavni je - Efes i od njega najviše toga zavisi.

Turski tim je pre ovog kola imao jednu pobedu više od Partizana i zauzimao je deseto mesto na tabeli, a da li će tu prednost zadržati, zavisi od ishoda sutrašnjeg istanbulskog derbija - susreta Fenerbahčea i Efesa.

Jasno je, crno-beli će navijati za Fenerbahče u tom meču i tim koji predvodi trener Jasikevičijus biće jedan od četiri potencijalna Partizanova saveznika u borbi za plasman u plej-in.

Ko su preostala tri?

Jedan bi mogla da bude i Crvena zvezda ukoliko Fener sutra ne pomogne Partizanu, jer crveno-beli u posldnjem kolu gostuju Efesu, pa je sve veća mogućnost da i od Zvezde zavisi plasman crno-belih u plej-in.

A ako ni Fener, ni Zvezda ne izađu kao pobednici u duelima sa Efesom, onda će postojati još jedna opcija da Partizan prođe dalje, a to je da trenutno devetoplasirana Baskonija izgubi oba preostala svoja meča.

To i nije nerealno, jer je tim Duška Ivanovića u padu forme, vezao je tri poraza u Evroligi, neizvestan mu je i plasman u plej-of španske lige, pa će Baskonija biti pod možda i najvećim pritiskom u narednih desetak dana.

Baskonija će sutra gostovati aktuelnom evropskom prvaku Realu u Madridu, a u poslednjem kolu ide u Bolonju na duel protiv italijanskog Virtusa. Dakle, i Real i Virtus takođe mogu da budu Partizanovi saveznici, ali samo ''u paketu'', odnosno ukoliko i jedni i drugi savladaju Baskoniju.

U svakom slučaju, čeka nas mnogo uzbuđenja do kraja, ali već sutra će ova slika biti mnogo jasnija. A da bi sve ove ove kalkulacije imale smisla, neophodno je da Partizan savlada Valensiju u poslednjem kolu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke