Paspalj o Jelovcu, proklinje protok vremena: "Osećam se kao da sam izgubio člana porodice..."

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.12.2021.
23:30
Izvor: Sportske.net

Tužni dani za srpsku i evropsku košarku.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Žarko Paspalj govorio je za grčku "Gazetu" nakon smrti srpskog igrača i člana AEK-a Stevana Jelovca.

Bivši srpski reprezentativac izgubio je životnu bitku u nedelju u 32. godini nakon što je na jednom od treninga pre nekoliko sedmica doživeo moždani udar. Čitav košarkaški svet tuguje  za čovekom velikog srca i umeća.

"Ne mogu da verujem. Dođavola, ovo je katastrofa! Kakva košarka kada čovek od 32 godine tako nepravedno izgubi život. Šta god da kažem je malo... Trebaće mnogo snage roditeljima i supruzi. Zaista sam toliko uznemiren od juče da se osećam kao da sam izgubio nekog iz porodice", započeo je Paspalj.

U poslednje vreme, tragedije pogađaju košarku na ovim prostorima... 

"Razgovarao sam baš sa svojih nekoliko prijatelja iz Grčke i saznao sam da su ova dva meseca bila loša i za grčku košarku. U poslednje vreme odlazili su izuzetni ljudi, kao što je Duda Ivković, koji je takođe bio i vaš čovek. Bio je to veliki šok jer sam lično verovao da će Duda živeti 300 godina", prokomentarisao je MVP fajnal-fora u Tel Avivu iz 1994. godine.

On je, baš kao i veliki deo košarkaškog sveta prisustvovao sahrani Dušana Ivkovića.

"Čoveče, 90 odsto ljudi koje sam video tog dana nisam video u poslednjih 10 godina, a svi živimo u istom gradu. Gde su svi, gde su se izgubili? Kako smo postali ovakvi, da ne komuniciraom? Možda starimo, nemamo apetita ni za šta i to je zastrašujuće. To je takođe i kovid-19 koji na s je razdvojio u poslednje dve godine", istakao je Paspalj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke