Pavićević najavio promene u Mornaru: ''Ako se plašiš da šutneš loptu, nemoj da igraš košarku!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.12.2022.
16:44
Izvor: Sportske.net

Barani su upisali pobedu, ali trener nije zadovoljan pojedinim igračima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Mornara od početka sezone igra u promenljivoj formi, najveći teret je pao na odlične šutere Fetsa Rasela i Vladimira Mihailovića i kada protivnici uspeju da njih dvojicu neutrališu, tim Vladimira Pavićevića ulazi u probleme.

Mornar je sinoć na svom terenu savladao Split sa 104:88, sada ima skor 4-5 posle devet kola, ali i pored efikasne partije i trijumfa, trener Mihailo Pavićević nije bio potpuno zadovoljan posle meča.

On nije mogao da računa na Mihailovića protiv Splićana, pa je to bila prilika i da se neki drugi igrali nametnu, ali...

''Rekao sam da će se odsustvo Mihailovića osetiti, ali da je to odlična prilika za igrače koji su imali manju ulogu da preuzmu odgovornost, da vidim želju.

Ali, kod nekih to već postaje zabrinjavajuće, pokušavam na lep i korektan način da ih probudim, ali kako dođe utakmica vrlo se neodgovorno  ponašaju. Kad kročiš na teren, minutažu moraš da zaslužiš odbranom'', naglasio je on.

Posebno ga zabrinjava Džastin Pirs, koji je na poslednjih šest mečeva upisao svega - dva poena?!

''Nikome ne stavljamo mač iznad glave, ne tražim ništa posebno, samo da daju sve od sebe. Na tajm-autu sam napravio akciju za Pirsa, jer sam znao da će ostati sam u uglu, tako je i odigrano, a on se uplaši, ulazi i gubi loptu. Odmah sam mu rekao: Ako se plašiš da šutneš loptu, nemoj da igraš košarku”, objašnjava Pavićević.

Na kraju je poslao i jasnu poruku svim igračima koji ne pokazuju dovoljno veliku želju da otklone nedostatke u igri.

''Kad vam kaže neki igrač da se boji trenera, to je najgore što može da uradi. Što se Rasel ne boji mene? Što se Džordan nije bojao trenera, Kari? To su alibi odgovori alibi igrača, odnosno neigrača. Odužih priču, ali došao je momenat da ih javno prozovem. Niko ovde ne igra za džabe, da li primao platu evro, pet, hiljadu, 10, 15, to moraš da opravdaš kao na svakom drugom radnom mestu. Neće imati još mnogo šanse. Strpljiv sam, ali ako se ne promijeni, biće da se pozdravljamo brzo'', poručio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke