Pavićević o razlici između abaligaša: "Obradović nije došao tek tako"

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.08.2021.
23:45
Izvor: Sportske.net

Koliko mogu Barani ove sezone?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Mornara iz Bara Mihailo Pavićević govorio je pripremama svog tima uoči početka nove sezone ABA lige, ali i o stanju u regionalnoj košarci.

Sudeći prema imenima koja su stigla u ABA ligu ovog leta, predstojeća sezona u ABA ligi biće veoma uzbudljiva. Povratak Željka Obradovića jeste uzdrmao region, ali ne šale se ni Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija...

S druge strane, Pavićević smatra da je njegov tim spreman da pokoleba pomenute ekipe i da će čekati svoju šansu iz prikrajka.

"Obradović nije došao u Partizan da trenira neku prosečnu ekipu i nije trener koji će da stvara nešto godinama, nego da odmah pravi rezultat. A za rezultat je potreban kvalitet. Partizan i Zvezda dovode igrače iz evroligaških ekipa i to ponajbolje i pucaju na najviši plasman“, istakao je trener Mornara Mihailo Pavićević za klupski sajt i dodao:

"Za pola koraka su ispred Budućnosti i Cedevite koji prave takođe izuzetno jake ekipe sa iskusnim i proverenim igračima. To su četiri kluba koja će se boriti za vrh abaligaške tabele. Ostali timovi, među kojima smo i mi, tu su negde. Videćemo kako je ko sastavio tim, još je rano govoriti. Sigurno je da ćemo poštovati sve, ali je isto tako sigurno i da ćemo svakoga napasti sa istom energijom, i Borac iz Čačka i Zvezdu i Partizan, nećemo deliti ekipe na lošije i slabije. Ako se sprovede moja zamisao igre u odbrani, mislim da ćemo iz senke čekati šansu i možda pomrsiti favoritima račun".

Mornar je ospeo da sačuva igrače poput Gordića, Seada Šehovića, Vranješa i doda nekoliko pojačanja kao što su Strahinja Mićović, Trej Luis, Kori Dejvis...

"Moram da priznam da mi je milina da odem na trening. Imamo grupu igrača koju zaista odlikuje vrlo profesionalan odnosom prema svakom treningu i to mi govori da ćemo ove godine igrati lepu i dobru košarku i da ćemo svi zajedno, mi iz stručnog štaba i igrači, dati sve od sebe da imamo uspešnu sezonu kao što su bile i sve prethodne", rekao je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke