Pavićević potvrdio odlazak Rasela, na Partizan sa novim pojačanjem: ''Niko u Evropi ne bi ovo uradio!''

Autor: Darko Mitrović
petak 20.01.2023.
23:31
Izvor: Sportske.net

Oprostio se ''sa stilom''.

Mornar Barsko zlato - Media pro
Mornar Barsko zlato - Media pro

Povezane vesti

Ono što je danas najavio ''Jurohups'', večeras je trener Mornara Mihailo Pavićević i ozvaničio - najbolji strelac Mornara Deron ''Fets'' Rasel odlazi u turski Galatarasaj.

Rasel je večeras odigrao poslednju utakmicu u dresu Mornara i dao je ključni doprinos u dramartičnoj završnici za pobedu nad zagrebačkom Cibonom od 83:81.

"Odlučili smo da izađemo u susret Raselu i da mu dozvolimo da ode u Galatasaraj. Ovaj klub ima dušu, nije običan klub. Neka mi kaže neko iz Evrope ko bi ovo uradio, jer se borimo za goli život. To je za njega mnogo bolje, bio je maksimalan profesionalac, pomogao nam da dođemo do pet pobeda. Rekli smo mu: 'Pobedi ovu utakmicu i da se pozdravimo sa stilom'.

Nema kluba u Evropi koji bi ovo uradio u ovom momentu. Ovo je Raselu korak dalje, imaće tursko prvenstvo i FIBA Ligu šampiona. Hvala mu na odnosu koji je imao i da mu poželim sve najlepše u nastavku karijere", izjavio je Pavićević posle utakmice.

Ali, odlazak Rasela znači i angažovanje pojačanja koje bi trebalo da debituje protiv Partizana krajem ovog meseca. Pavićević je novinarima otkrio da je u pitanju ''tamnoputi košarkaš'', a sve bi trebalo da bude ozvaničeno već u subotu.

"Ja sam samo trener, da ne trčim pred rudu sa objavom. Kao što svi znaju, doveli smo tri nova igrača, to je mač sa dve oštrice, ne poznajemo se dovoljno dobro i pokušavamo da se u 'sprintu' adaptiramo. Sledeći meč je protiv Partizana, da iskoristimo da radimo na uigravanju", zaključio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke