Pavlosu u čast, Željku za ponos - Vreme je za jedinstven košarkaški doživljaj u Atini!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

U najkraćem - jedva čekamo!

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Sam pogled na imena učesnika šestog po redu turnira ''Pavlos Janakopulos'' u Atini predstavlja jasnu ilustraciju da se radi o izvanrednom uvodu u novu evroligašku sezonu, ali večerašnji spektakl biće mnogo više od običnog pripremnog turnira.

Domaćin Panatinaikos, Makabi, Efes i naš Partizan - jedog aktuelnog i još tri velika evropska kluba koji su osvajali titule evropskog prvaka gledaćemo večeras na posebnom, istorijskom mestu!

Stadion ''Panatinaiko'', poznat još i kao ''Kalimarmaro'' nastao je na ostacima stadiona iz antičke Grčke, izgrađen u potpunosti od belog mermera. Korišćen je uglavnom kao atletski stadion, a značajan je i po tome što su se tu održavala takmičenja i na prvim modernim Olimpijskim igrama 1896. godine.

Ne možemo se oteti utisku da je ono što je Partizan uradio prošlog leta na otvorenom terenu na Tašmajdanu, uz spektakularne scene i odjek koji je ta pripremna utakmica sa Fuenlabradom imala u Evropi, uticalo na harizmatičnog Dimitrisa Janakopulosa da dođe na ideju da ovog leta, pogotovo posle titule prvaka Evrope koju je Panatinaikos osvojio u prošloj sezoni, napravi nešto još spektakularnije, nešto što će biti skoro nemoguće nadmašiti.

Darko Mitrovic/Sportske.net

I, uspeo je, iako večeras tek treba da vidimo šta su sve to organizatori pripremili i kakva iznenađenja očekuju prisutne navijače, kao i one kraj malih ekrana, s obzirom da će grčka državna televizija prenositi ovaj događaj, kao i Sportklub kod nas.

Sudeći po jučerašnjoj pres konferenciji kojom je zvanično najavljen šesti turnir ''Pavlos Janakopulos'', sve je podignuto na najviši mogući nivo, a još jednom smo imali priliku da posvedočimo koliko je Željko Obradović cenjen u Panatinaikosu sa kojim je osvojio pet od svojih devet evroligaških trofeja, ali i u Evropi.

U prisustvu brojnih novinara iz Grčke, imali smo tu čast da na licu mesta čujemo sa koliko poštovanja o Željku govori i prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, sin Pavlosa u čiju se čast orgnizuje ovaj turnir, kao i trofejni turski trener, sada šef struke Panatinaikosa Ergin Ataman. Janakopulos ga je nazvao ''starijim bratom'', Ataman ''trenerskim idolom'' i bilo je zaista lepo čuti sve to. Naravno, ni Željko im nije ostao dužan, ali je poseban akcenat stavio na svoj odnos sa Pavlosom Janakopulosom, jednim od ljudi koji mu je najviše pomogao u karijeri, tokom ''žetve trofeja'' sa atinskim zelenima od 200. do 2102. godine.

Sve u svemu, sjajna je atmosfera pred start ovog turnira, ostaje još da je igrači i oko 36.000 navijača večeras učine nezaboravnom.

Po srednjeevropskom vremenu, najpre će se od 18 časova sastati Makabi i Efes, a od 21 čas sledi ono što svi željno iščekujemo, a to je duel Panatinaikosa i Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke