Peđa jasno i glasno veruje Piksiju, ali naglašava da nismo u polufinalu Mundijala! Šta kaže Matiću i Kolarovu?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 31.03.2021.
10:33
Izvor: Sportske.net

Mijatović čestitao i Mitroviću, smatra da imamo velike šanse za Mundijal sa Piksijem.

Epa/Oliver Matthys
Epa/Oliver Matthys

Povezane vesti

Predrag Mijatović je bio gost jutarnjeg programa na "TV Prva" i itekako je imao šta da kaže povodom reprezentacije Srbije i njegovog prijatelja Dragana Stojkovića. 

"Moramo reći da su kvalifikacije počele na najbolji mogući način. Ima tu stvari koje treba da se poboljšaju, ali je ovo, generalno gledano, fenomenalno", rekao je Peđa Mijatović. 

Šta je to doneo Piksi?

"Pokušaću da objasnim, iako je dosta kompleksno. Svaka promena, u ovom slučaju selektora, utiče na igrače iz više razloga. Svaki igrač želi da fascinira novog selektora, svako želi da pokaže da vredi. Drugo, reprezentacija Srbije je na poslednjem Mundijalu bila prisutna, ali igra nije bila onakva kakvu smo mi hteli. U ovom slučaju, Dragan Stojković sa kojim se družim i privatno, mislim da će napraviti pravu stvar. Treba biti i euforičan i uživati, ali kvalifikacije su tek počele. Nema ovde autsajdera, svi imaju problema. Obazrivost, ali i maksimalna želja, cilj je biti prvi u grupi", rekao je Mijatović. 

Mijatović je istakao i da pod "obazriv" smatra da treba kontrolisati srpski mentalitet. 

"Prvenstveno mislim na preteranu euforiju, mi smo posle prvih nekoliko utakmica na Mundijalu i najmanje u polufinalu Mundijala. Nije to ništa strašno, ali treba to kontrolisati. Piksi to zna, toliko godina je igrao, napravio sjajnu karijeru. Ima sjajne momke, pokazali su to na startu. Ako pravimo detaljnu analizu, Piksi je svestan toga. Ima tu stvari koje treba popraviti, prva poluvremena protiv Irske i Portugala. Ono što je bitno jeste rezultat što je ostvareno", rekao je Mijatović. 

"Veliki sam optimista i raduje me što se dogodilo u prve tri utakmice", smatra Mijatović. 

Na pitanje novinara kako Piksi reaguje na pritiske javnosti i da li mu je bilo potrebno ovako nešto, odgovorio je bez razmišljanja. 

"Znajući Piksija, mislim da njemu trebaju takve stvari kojih se neko drugi plaši. Neće tu biti problema, on zna šta hoće i koliko hoće i to je za njega najvažnije. Svi komentari neće uticati na njega."

"Moja generacija je bila sastavljena od velikog fudbalskog kvaliteta, a danas nemamo igrača koji igra u velikim evropskim klubovima, ali ima onih koji žele da dostignu visok nivo. Cilj je jasan, odlazak na Mundijal. Igrači poput Matića, Kolarova moraju biti svesni da je došao kraj. Nema tu nikakvih problema, svesni su oni svega toga, sve ima početak i kraj", rekao je Mijatović koji je istakao i da je on želeo nebrojano puta da uđe ponovo u kopačke, ali je svestan da je to nemoguće. 

Čestitao je i Aleksandru Mitroviću na srušenom rekordu. 

"Iskoristio bih ovu priliku da čestitam Mitroviću na sjajnom početku kvalifikacija. Neverovatno. I sam da je pisao neki scenario, mislim da ne bi bio ovakav optimista. Slažem se sa vama, kada nema minutažu u klubu, motiv mu je da kroz reprezentaciju dokaže svom treneru da treba da igra. Ponekad je to frustrirajuće, pogotovo kad su napadači u pitanju. Na briljantan način je rešio situacije, treba ovako da nastavi i da ne samo bude najbolji strelac u istoriji srpskog fudbala, već da dostigne nivo gde će teško ko da ga pretekne", rekao je Peđa Mijatović. 

Stigao je i da prokomentariše situaciju na vrhu Saveza, kao i Nemanju Vidića koji je potencijalni kandidat za mesto predsednika. 

"Sa Nemanjom nisam razgovarao, jednostavno sam pročitao ono što je napisao pre nekoliko meseci. On je jedan sjajan dečko, imao sam prilike da razgovaram sa njim, bio je kapiten jednog od najvećih klubova. Ne znam njegove ambicije, ali radi se o kvalitetnom čoveku i nekom ko možda i može sa svojim iskustvom da vodi Fudbalski savez Srbije. Uglavnom, ne znam ko su kandidati, da li je on uopšte kandidat", rekao je Mijatović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke