Peković dobio odgovor: ''U KSCG došlo do sukoba nekoliko grupa ljudi, hitno održati sednicu UO''

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.09.2023.
20:50
Izvor: Sportske.net

Nije se dugo čekalo na reakciju.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Neočekivani problemi, bar za nas koji situaciju posmatramo sa strane, pred start nove sezone u Crnoj Gori.

Danas je o tim problemima javnost obavestio prvi čovek KSCG Nikola Peković koji je u svom saopštenju označio predsednika Skupštine Košarkaškog saveza Crne Gore Radoslava Jovanovića kao jednog od ljudi koji onemogućavaju rad tog Saveza i da je zbog toga ugrožen i start takmičenja u svim kategorijama.

Naravno, očekivao se i Jovanovićev odgovor, a on je to večeras učinio u svom saopštenju koje takođe prenosimo u nastavku.

''Opštepoznata je činjenica da je u KSCG došlo do sukoba nekoliko grupa ljudi, a nakon sednice Izborne skupštine KSCG koja je jednoglasno predložena od svih subjekata Košarkaškog saveza.

Na toj sednici Izborne skupštine KSCG traženo je od strane predsednika KSCG Nikole Pekovića, da se sednica ne održi sa obrazloženjem da mu mandat traje četiri godine, što je odlukom prisutnih delegata, rezultatom glasanja 35-34 za usvajanje dnevnog reda i prihvaćeno, kao predlog predsednika KSCG Nikole Pekovića.

Nakon Izborne sednice usledilo je više zahteva različitih članova KSCG kao i predsednika KSCG za tumačenje trajanja mandata predsednika KSCG od strane nadležnih institucija države Crne Gore.

Predsednik Skupštine nijednog momenta, ni sa jednim pojedincem, klubom ili bilo kojim subjektom Košarkaškog saveza Crne Gore nije kontaktirao ili uticao na donošenje bilo kakve pristrasne odluke.

Naprotiv, kao volonter saveza i pravnik, uvek sam na strani neselektivne primene pravnih propisa, dogovora, kompromisa, što boljih rešenja u interesu, pre svega, košarke u Crnoj Gori.

Predsednik KSCG je dana 15.09.2023. godine, na ruke predsedniku Skupštine KSCG dostavio zahtev za sazivanje Vanredne sednice Skupštine KSCG, a Predsednik Skupštine KSCG je povodom predmetnog zahteva zakazao sastanak za dan 21. 09.2023. godine u 11 časova u prostorijama KSCG, ostavljajući pri tom razuman rok da se za buduću sednicu pripremi i prateći materijal.

Pozvani na ovaj sastanak su: predsednik KSCG, potpredsednik Skupštine KSCG, generalni sekretar KSCG i predstavnik stručne – pravne sluzbe KSCG. Ovaj poziv je upućen svima blagovremeno.

Sastanku iniciranom od strane predsednika skupštine KSCG u vezi zahtjeva broj 207/23, podnetog od strane predsednika KSCG, a u vezi zakazivanja Vanredne sednice skupštine KSCG za izbor članova Upravnog odbora KSCG, prisustvovali su: predsednik Skupštine KSCG, generalni sekretar KSCG i predstavnik Stručne službe-pravne službe, dok se sastanku nisu odazvali predsednik KSCG i potpredsednik skupštine KSCG.

Na ovom sastanku su razmatrana dva Zahteva dostavljena Predsedniku skupštine KSCG:

– Zahtev za sazivanje Vanredne skupštine KSCG, broj 207/23 od 15.09.2023. godine, podnet od strane Predsednika KSCG

– Zahtjev klubova-članova Skupštine KSCG, broj 208/23 od 18.09.2023. godine, podnet od strane 15 klubova – članova Skupštine KSCG.

Nakon održanog sastanka konstatovano je sledeće: 15 klubova članova Skupštine KSCG traži konkretne predloge za članove budućeg Upravnog odbora KSCG, kako bi na nivou klupskih organa doneli odluku o eventualnom glasanju za predložene članove.

Termin održavanja sednice Vanredne skupštine KSCG će se utvrditi na predlog predsednika KSCG.

Imajući u vidu složenu institucionalnu i finansijsku situaciju u KSCG i hitnost u rešavanju urgentnih pitanja, smatramo da je neophodno, najkasnije do 28.09.2023. godine, održati sednicu Upravnog odbora KSCG u tehničkom mandatu, na kojoj bi bila razmatrana pitanja neophodna za početak svih liga u organizaciji KSCG, kao i sve tačke dnevnog reda predviđene za sednice Upravnog odbora KSCG, koje se razmatraju pred početak svake lige'', navodi se u Jovanovićevom saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke