Peković prvi čovek KSCG: "Bez mladih igrača nema budućnosti, ne možemo zabraniti strance"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 24.05.2021.
19:58
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Jednoglasno izabran.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Proslavljeni crnogorski košarkaš Nikola Peković izabran je za predsednika Košarkaškog saveza Crne Gore.

Jednoglasno, bez protivkandidata, Peković je dobio mesto prvog čoveka KSCG s ciljem da unapredi košarku u toj zemlji.

"Velika mi je čast i obaveza, hvala svima koji su me podržali. Nadam se da ću opravdati povjerenje. Maksimalno savesno ću raditi posao koji je preda mnom. Imamo dosta obaveza, mnogo takmičenja, biće dosta raznih pitanja i trudiću se, sa svojim timom, da što bolje odgovorimo na sve zahteve", rekao je Peković, a prenose "Vijesti".

Pitanje od suštinskog značaja jeste rad sa mladim košarkašima i njihovo plasiranje u prve timove.

"Već krajem sedmice idemo po opštinama, da obavimo razgovore sa svima sa kojima budemo mogli. Poslati su dopisi klubovima, sve mora da se obiđe i sagleda, jer bez mladih igrača nema ni budućnosti košarke. Imamo već dosta igrača i A selekcije koji su na zalasku karijere, moraće neki novi klinci da dođu."

Peković je dodao da ne može da se bori protiv toga da klubovi angažuju strane igrače, jer su im oni potrebni za bolje rezultate. Primera radi, Mornar ih je ove sezone imao čak 10 pod ugovorom, Budućnost nešto manje - četiri - kada se izuzme Kobs koji ima crnogorski pasoš.

"Sigurno je da ne možemo da uskratimo klubovima koji se bore za medalje da dovode strance, ali svako voli da ima što više naših igrača. Imamo dosta timova u ABA 2 ligi, Prva liga nikad nije bila ovako jaka i mislim da ima dosta mesta za napredak. Trudićemo se da to što više poboljšamo", naveo je Peković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke