Penjaroja: "Ovo nije normalno!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.03.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Trener Baskonije pohvalio Zvezdu.

edja Milosavljevic/STARSPORT
edja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde su u 30. kolu Evrolige savladali Baskoniju sa 74:63 u hali "Aleksandar Nikolić".

Baskoniju je ovaj poraz udaljio od plasmana u Top 8, a španski tim trenutno je devetoj poziciji sa skorom 15-15.

Trener Baskonije Đoan Penjaroja rekao je na konferenciji za medije da je njgov tim igrao dobro samo u prvih 15 minuta utakmice, ali da je posle usledio drastičan pad.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Mislim da smo odigrali dobro, odigrali smo dobru košarku u prvih 15 minuta, igrali smo dobro. Kontrolisali smo ritam, ali... Drastično smo pali tokom druge četvrtine, pri rezultatu 26:35. Teško je pobediti kad imamo 19 izgubljenih lopti, a Zvezda je pogodila mnogo više šuteva i imali su i dosta više slobodnih bacanja tokom drugog poluvremena, kao i šuteva. Kontrolisali su utakmicu, a mi smo odigrali najslabiju ofanzivnu utakmicu u sezoni", rekao je on.

Pohvalio je trener Španaca sjajno defanzivno izdanje crveno-belih.

Crvena zvezda igra jako dobru odbranu, Kampaco je odličan defanzivac, pritiska loptu. Tri izgubljene lopte u nizu, ofanzivni faulovi... To nije uobičajeno, u Evroligi se to kažnjava. Nije normalno da imamo 19-20 izgubljenih lopti. Nije uobičajeno da beležimo toliko izgubljenih lopti u nizu. Moja tehnička je došla u poslednja dva, tri minuta, to je tehnička... Ali, mislim da to nije normalno", istakao je Penjaroja.

Baskonija nastavlja svoju borbu za plasman u Top 8, ali je pre toga očekuje meč u domaćem prvenstvu.

"Imamo opcije, ali moramo pobeđivati, imamo tri utakmice uzastopno kod kuće, ali sledeća utakmica je sada u ACB ligi protiv Bilbaa, a sledeće nedelje igramo protiv Fenerbahčea na našem terenu", zaključio je trener Španaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke