"Penzionera" Tripkovića privlači fotelja

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.10.2014.
21:48
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaški reprezentativac Uroš Tripković objavio je u sredu da se povlači sa parketa a dan kasnije priznao je da bi u budućnosti mogao da se oproba u ulozi funkcionera nekog kluba.

Povezane vesti

Veliki talenat srpske košarke i momak koji je ostavio dubok trag nastupajući za Partizan prerano je odlučio da okači patike o klin. Uroš Tripković (28) u sredu je obelodanio odluku o završetku karijere koju, kako kaže, nije doneo preko noći.

"I pre operacije u januaru 2012. mučili su me problemi sa kukovima. Potom je usledilo šest meseci oporavka, pa novi pokušaj da se kroz manji angažman vratim u pravi ritam, pa nova operacija... Mogao sam još da pokušam, ali postojala mogućnost da se problem vrati" objasnio je Tripković za "Novosti".

Sa svojih 28 godina rođeni Čačanin nastupao je za Partizan, Huventud, Unikahu, Valjadolid, Fenerbahče i Kremonu a iskustvo stečeno u inostranstvu u budućnosti bi mogao da primeni u ulozi funkcionera nekog od klubova.

"Ako se vratim košarci, sigurno je da neću biti trener i menadžer. Možda kao funkcioner nekog kluba. Imao sam sreću da igram u velikim klubovima u Evropi, naučio o sjajnom funkcionisanju odličnih organizacija. Ali, zasad sam van parketa" poručuje Tripković.

Ko zna, možda u nekoj daljoj budućnosti momak koji je najlepše košarkaške godine proveo u Partizanu preuzme ulogu predsednika kluba od legende Predraga Danilovića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.