Perasović pohvalno o "najboljoj odbrani u Evroligi", a o svom timu: "Izgledali smo kao ona stvar..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.11.2021.
21:48
Izvor: Sportske.net

Nije se nadao ovako dobroj igri svog tima.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Uniksa iz Kazanja Vladimir Perasović priznao je da ga je njegova ekipa iznenadila napadačkim kvalitetom utakmice protiv Crvene zvezde kojoj su ubacili 98 poena.

Pričaće se o tih 15 trojki "zelenih". Zvezda nije tim koji može da isparira u tom segmentu

"Odigrali smo najbolju napadačku utakmicu u sezoni i to protiv najboljeg defanzivnog tima u Evroligi. To nije nešto što je specifično po nas. Ovde je veoma teško igrati", kazao je Perasović.

Uniks je u izvanrednoj seriji rezultata. Imaju šest uzastopnih pobeda, ali start sezone nije bio prema očekivanjima, što je Perasović uspeo da oslika ponaški.

"Imali smo utakmice u kojima smo izgledali kao ekipa za onu stvar. Gubili od Avtodora, Monaka... U dobrom smo momentu. Nije pitanje da li će doći, već kada će doći takav trenutak. Svesni smo da ćemo doći i do loših rezultata, ovo je ipak jako takmičenje. Cilj nam je da budemo među prvih osam, jer drugačije nećemo ući u Evroligu. Mi smo bili najlošija ekipa po postotku šuta veoma dugo. Zvezda igra dobrou odbranu, i kada su je podigli visoko, imali smo problema. Način na koji smo igrali u napadu danas je uzročnik pobede, a ne Zvezdina loša igra", rekao je Perasović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke