Peri: "Sve vreme sam mislio na Dejana Milojevića, ovo je veće od mene"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 29.04.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Peri je MVP F4 FIBA Lige šampiona.

FIBA CL
FIBA CL

Povezane vesti

Košarkaši Unikahe osvojili su FIBA Ligu šampiona, a Kendrik Peri proglašen je za MVP-a turnira u Beogradu.

Kako to obično biva u kolektivnom sportu, tim je na prvom mestu. 

"To što sam MVP biće naslov u novinama, ali nisam samo ja bitan. Svi ovi ljudi su mi dozvolili da budem svoj i kada sam se mučio. Ova nagrada je deo njih, kao što je deo mene“, rekao je Peri, pa dodao da mu oba trofeja mnogo znače kao satisfakcija za dalje. 

„Sjajno je. Kada se osvrnem na moju karijeru, sve kroz šta sam prošao, vreme kada nisam znao da li ću da nastavi da igram, kada sam bio povređen… Ovo je i nekakva potvrda toga šta sam ja, koliko sam otporan, potvrda moje vere u igru, pa i toga što sam ostao dosledan tom procesu. Zahvalan sam na tome što mogu da igram košarku na visokom nivou. I da mogu da doprinosim na visokom nivou. Ovo jeste nešto sjajno što mogu da dodam svojoj biografiji. Ali, nadam se da je tek početak.“

Peri je deo karijere proveo i u AdmiralBet ABA ligi, između ostalog igrajući i za Megu.

„Naravno da imam mnogo lepih uspomena na Beograd, iako sam kratko živeo ovde. Ali, sada postajem emotivan, jer sam sve vreme mislio na trenera Dejana Milojevića, za koga sam igrao, a koji je rano preminuo. Osećam da je ovo veće od mene. Osećao sam i njegovo prisustvo ovde u Areni… Sve je ovo veće od mene…“, rekao je Peri. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke