Pešić aminovao - Pokreće se Profesionalna srpska liga i igraće je i Zvezda i Partizan!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 30.10.2023.
10:59
Izvor: Sportske.net

Najveći srpski klubovi bi trebalo da budu tu od početka.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Direktor AdmiralBet Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin rekao je da je kreiranje Profesionalne lige Srbije u jeku.

U prethodnom periodu se dosta govorilo o poboljšanju kvaliteta domaće lige gde bi košarkaši trebalo da se razvijaju, posebno oni mlađi, a da taj šampionat ujedno ostvari prohodnost ka evropskim takmičenjima. Povodom te ideje, još jednom je govorio prvi čovek AdmiralBet KLS Aleksandar Grujin.

"Na sastanku koji smo imali govorili smo o dve teme usklađivanju kalendara KLS sa potrebama reprezentacije i odluci Skupštine KLS o formiranju Profesionalne lige Srbije donetoj na Staroj planini pred početak sezone. Dogovor je da se napravi platforma sa kojom će da se izađe pred klubove. U njoj bi od početka do kraja igrali svi naši klubovi, računajući naravno i one najveće. To je neophodno zbog razvoja i masovnosti srpske košarke, jer u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Valjevu, Vršcu i svim drugim velikim centrima svi žele da vide Partizan i Crvenu zvezdu. Istovremeno, cilj nam je da se kroz naše takmičenje ostvari prohodnost ka FIBA takmičenjima i Evrokupu", istakao je Grujin.

Selektor seniorske reprezentacije naše zemlje Svetislav Pešić je odobrio ovakvu ideju, a o njoj je govorio i na Mundobasketu istakavši da je neophodna za spas domaće košarke.

 "Oduševljen je idejom i dao je maksimalnu podršku. Prihvatio je da bude jedan od članova Radne grupe i aktivno učestvuje u projektu. Uz njega, u ovom telu bi trebalo da budu predstavnik saveza, predstavnici naših najvećih klubova, članovi iz klubova KLS i menadžmenta lige", istakao je direktor AdmiralBet KLS Aleksandar Grujin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke