Pešić detaljno o Teodosiću: "Rekao sam mu direktno da imamo bolje igrače!"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.08.2022.
13:48
Izvor: Sportske.net

Selektor otvoreno.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić detaljno je obrazložio odluku da ne pozove Miloša Teodosića. 

On je podvukao da niko nije eliminisan, precrtan, već da je ovo čista tehnička odluka u dogovoru sa igračem. On se zahvalio Teodosiću kako je prihvatio njegovu odluku, uz napomenu da mu se nikada nije desilo da nije stigao ni da informiše ekipu o takvoj odluci, a da je informacija već procurila. 

"Morali smo da donesemo neke odluke koje se odnose na selekciju tima. Na kampu se analiziraju fizička i mentalna spremnost i konkurencija. Nama je to poslužilo da vidimo ko je gde, jer ja dosta tih igrača nisam trenirao. Svi koji se bave sportom, moraju da se donose teške odluke. Ovakve odluke nailaze na različite komentare naročtio kako je u pitanju Teodosić. Ono što se  meni prvi put desilo u mojoj karijeri, da ja nisam stigao da informišem ekipu, a svi su već preneli da je  Teodosić precrtan, što je još gore - eliminisan. Pogrešno ste informisani. Nakon toga su me zvali novinari, koje poznajem i ovi mlađi, meni nije padalo na pamet da se javljam. Ja sam trener reprezentacije i moj posao je da treniram ekipu i da obezbedim maksimalni mir. Odluka je bila zajednička, Saveza i direktora, da nemamo potrebe da se pojavljujemo u medijima. Naš posao je ekipa, nažalost, iako je ona informisana malo kasnije, ali zna tačno šta je trener mislio. Sa Teodosićem je obavljen dosta dobar razgovor, odluka je moja, nije laka. Ne zato što je toliko dugo u reprezentaciji. On je možda bio malo iznenađen, ali to je sastavni deo sporta. Ja sam njemu direktno  rekao da ne mogu nakon svega što sam video i ostalih na toj poziciji, da ne mogu ponuditi status i mesto koje je imao. Da se okrećem igračima kojima mogu više da dam. Naravno da je bilo mnogo razgovora na tu temu, da je on kapiten, da je mogao da ostane, da bude u ekipi, da bude bekap igrač, da je to bila tema, ali on nije taj igrač. Nikada nije bio igrač sa klupe. Iskreno rekao sam da imamo boljih igrača od njega na toj poziciji. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, od iskusnih, već i onih ostalih. On se zahvalio i ja sam njemu i kako je prihvatio", rekao je Pešić.

Srbija je i bez Teodosića i Anđušića prvi favorit Evrobasketa prema AdmiralBetu. Kvota da će "orlovi" osvojiti evropsko zlato je 4.30!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke