Pešić hteo i Tristana i Topića, a šta se dešava sa Smailagićem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.02.2024.
19:12
Izvor: Sportske.net

Selektor našeg nacionalnog tima prokomentarisao spisak igrača na koje računa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentaciju Srbije narednih dana očekuju prve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sve počinje u petak od 20 časova u hali ''Aleksandar Nikolić'', utakmicom protiv Finske u Beogradu, a tri dana kasnije ''orlovi'' će gostovati u Tbilisiju, gde će odmeriti snage sa selekcijom Gruzije koju sa klupe vodi Aleksandar Džikić.

Uoči večerašnjeg treninga našeg nacionalnog tima, selektor Srbije Svetislav Pešić je prokomentarisao svoj izbor od ukupno 15 igrača. Tom prilikom je otkrio da iz objektivnih razloga nije mogao da pozove još neke igrače koje je želeo.

''Naše je da vidimo gde se nalazimo. Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. 

Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju. 

Na Lučiča ne možemo da računamo, on je bio na spisku, ali je obnovio povredu, nije ništa opasno. Jović je stigao, ostao je u Nišu, na njega verovatno ne možemo da računamo, zbog situacije u njegovoj porodici jer se to nije promenilo od Manile. 

Smailagić je bolestan, nije igrao Kup, on je na ispitivanjima, traže se razlozi zbog čega se to kod njega obnovilo. Sad je stigao Guduruć, Petrušev je isto igrao Kup, dolazi kasnije, ali sa dobrim raspoloženjem, jer su osvojili Kup. Čestitam Zvezdi osvajanje Kupa i to je to'', objasnio je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke