Pešić i Simanić ponovo zajedno, Igokea bolja od Mege!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.10.2024.
14:08
Izvor: Sportske.net

Uskoro će okupljanje reprezentacije, da li je selektor imao koga i šta da vidi?

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Današnji program u okviru šestog kola AdmiralBet ABA lige počeo je pobedom ekipe Igokee koja je danas u Beogradu savladala domaću Megu rezultatom 73:64. Ovo je četvrta pobeda ekipe trenera Nenada Stefanovića koja sada ima skor 4-2, baš kao i Mega koja je posle četiri pobede u nizu, upisala i dva vezana poraza.

U prisustvu selektora reprezentacije Srbije Svetislava Pešića, ni jedni, ni drugi nisu bili šuterski raspoloženi od početka meča u ovom matine terminu. Pogotovo se to odnosi na ekipu Mege koja je u prvoj četvrtini upisala samo 11 poena, ali gosti iz Laktaša to nisu iskoristili da steknu značajniju prednost.

Vodila je Igokea sa 15:11 posle prvih 10 minuta, a ono što je za goste najvažnije u ovom meču je to što do kraja meča ekipa Igokee nijednom više nije ispustila rezultatsku prednost koja se kretala najviše do 13 poena razlike.

Boriša Simanić koji odlično igra od početka sezone, danas je tek na oko četiri minuta pre kraja upisao svoje prve poene, za vođstvo Igokee od 69:56 i tada je već postalo jasno da Mega nema načina da odgovori, iako je zatim uspela da priđe na 69:61.

Milosavljević je zatim prekinuo mini-sriju domaćina i praktično potvrdio trijumf gostiju.

Stanković je sa 13 poena, uz stopostotan učinak u šutu iz igre bio najefikasniji u ekipi Igokee, pratili su ga Ilić i Džons sa po 11, a kod domaćih se istakao Bogoljub Marković sa 16 poena i 10 skokova, uz njega i Petrović sa 14 poena, ali su i jedan i drugi imali po pet izgubljenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke