Pešić izdeklamovao probleme: "Ne smem previše da pričam..."

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 11.09.2022.
21:35
Izvor: Sportske.net

Prvi utisci selektora Pešića.

Johannes Zimmermann/STARSPORT/2022
Johannes Zimmermann/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić smatra da je Italija fizički bila nadmoćnija u odnosu na naš tim i da je to prevagnulo u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva.

"Čestitam Italijanima, zaslužuju respekt i pobedu. Igrali su onoliko koliko im je bilo dozvoljeno, a to je bila odlična košarka. Bili su fizički mnogo bolji od nas. Kao što je Lučić rekao, nismo pogađali otvorene šuteve, ali najveći problem bio nam je nedostatak kontinuiteta u odbrani. Nismo imali tri dobre odbrane zaredom, oni su podizali samopouzdanje i ubacivali trojke. A čak i kada nisu pogađali, to su nadoknađivali skokom što ih je dodatno guralo napred", započeo je Pešić.

Ovaj poraz podseća na onaj iz Beograda prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Ne bih rekao da su nas dobili na isti način kao prošle godine. Da bi se napravio kontinuitet u igri, potreban je kontinuitet u odbrani. Mi nismo bili na našem nivou kao ranije. Podigli su samopouzdanje i nama je bilo dosta teško. Naša igra se ne svodi samo na odbranu, ali nam je to baza za sve ostalo. Izgubili smo samopouzdanja, strpljenja, nekoliko puta smo promašili šuteve koji su bili mogli da uđu. Sve treba da se analizira. Moramo da vidimo šta smo dobro, a šta loše uradili. Svi smo tužni, ali šta da radimo – to je sport. Ekipa je bila izvanredna, pokazali su veliko poštovanje prema rivalu, uz veliko zalaganje prema drugim igračima, pripremama, saradnji koju smo imali..."

Izgovore nije želeo da traži, ali je nagovestio da je ipak mogao, a nije i to tokom priprema.

“Ne smem previše da pričam šta nas je pratilo kroz pripreme, jer nije bilo potrebe za tim. Neću ni sada, da ne bi ispalo da tražim izgovor. Neki su igrači izgubili kontakt sa ekipom zbog povreda i bolesti, što nas je poremetilo. U ovakvoj utakmici nema izgovora, već moramo svoje kvalitete da pokažemo na terenu. I dalje smatram da, kada smo u dobrom fizičkom stanju. možemo da igramo jako dobro. Tako je bilo protiv Turske ili Grčke“.

Kako će se ovo odraziti na dalje reprezentativne obaveze?

"Imamo izvrstan tim, naš tim je napravio veliko poboljšanje u košarkaškom smislu. Naravno, ako ovako izgubite utakmicu i ako se ne kvalifikujete, naravno da su svi razočarani. Ali sam uveren da imamo odlične igrače, posebno one koji su ovde. Imali smo i igrače koji večeras nisu igrali, jer smo se odlučili za ovih 10 igrača. Ovo je jedna utakmica", konstatovao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke