Pešić kritikuje košarkašku reprezentaciju i ističe problem Srbije

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.09.2021.
12:40
Izvor: Sportske.net

Problemi reprezentacije Srbije u oku iskusnog stručnjaka, jednog od kandidata za mesto selektora.

Starsportphoto ©
Starsportphoto ©

Povezane vesti

Srpski košarkaški trener Svetislav Pešić smatra da više nije iznenađenje ukoliko Srbija gubi u duelima sa znatno slabijim selekcijama od sebe.

Bili smo svedoci teškog perioda za srpsku košarku iako je činjenično stanje stvari da je naša zemlja imala jedan od najboljih timova sveta. No, Srbija je doživela debakl u borbi za Olimpijske igre, a ni na Svetskom prvensvu u Kini nije blistala.

Godinu dana pre Evropskog prvenstva, Svetislav Pešić se osvrnio na ključne probleme sa kojima se naša selekcija suočava.

"Mi imamo samo jedan problem, pre nego što počne takmičenje, mi smo već pobednici", konstatovao je Pešić u razgovoru za "Nova.rs" i dodao:

"Sada su svi videli da je reprezentacija Srbije i ranjiva. U međuvremenu smo uspeli da izgubimo od Švajcarske, Austriju smo jednom jedva dobili. Znači, bez obzira što nismo igrali u kompletnom sastavu, ali to više niko ni ne zna u kakvom smo sastavu igrali, piše se i gleda da je Srbija izgubila od Švajcarske. Svi umeju da nas proglase za favorita, sa pravom i bez njega, ali i kad nas niko ne proglasi za favorite, mi sami sebe proglasimo, po tome smo poznati. To nekad nije loše, da imaš to samopouzdanje, ali i to samopouzdanje se ne gradi rečima, nego delima. To je to".

Upravo se Svetislav Pešić spominjao kao jedan od glavnih kandidata da preuzme nacionalni tim od Igora Kokoškova posle debakla u borbi za Olimpijske igre.

"Ja koliko znam, Srbija ima selektora", kratko je rekao Pešić.

Dodatak: U međuvremenu, pojavila se informacija da je Svetislav Pešić pristao da preuzme selekciju Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke