Pešić našao opravdanje: ''0vo je novi tim, samo sedam dana smo zajedno''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.06.2022.
23:16
Izvor: Beta

Sad je pobeda protiv Belgije imperativ.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je večeras da je njegova ekipa u drugom poluvremenu bila "nestrpljiva i bez discipline u napadu" i da je to "razlog" večerašnjeg poraza od Letonije.

Srbija je večeras u Rigi poražena od Letonije sa 59:66, u pretposlednjem meču prvog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Čestitke Letoniji. Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo kontrolisali igru, bili dobri i u odbrani i unapadu. Jedini problem bio je ofanzivni skok Letonije", izjavio je Pešić, a preneo Košarkaški savez Srbije (KSS).

Pešić je rekao da je njegov tim bio "nestrpljiv i bez discipline u napadu" u drugom poluvremenu.

"Nismo igrali kako smo želeli. To je razlog poraza. Nismo kontrolisali unutrašnju igru Letonije. Imali smo fizičkih problema. Ako nisi u dobroj formi, ni koncentracija nije na nivou", dodao je on.

Selektor Srbije je rekao i da "kontrola ofanzivnog skoka od početka utakmice nije bila kako treba".

"Letonija je od prvog minuta igrala agresivno, pritiskala je loptu. Ali, ovo je novi tim, samo sedam dana smo zajedno, različiti igrači, potrebno je vreme. Sa druge strane, Letonija dugo igra zajedno i u svakom trenutku znaju šta žele", izjavio je Pešić.

Srbija će u nedelju 3. jula od 21.00 u Nišu igrati protiv Belgije, a pobeda joj je potrebna da bi prenela što bolji skor u drugu fazu takmičenja gde će, zajedno sa Letonijom i Belgijom, formirati novu grupu sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke