Pešić: "Ne pripadamo prvoj grupi favorita na Evrobasketu"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.08.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Svetislav Pešić smatra da Srbija nije među favoritima.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je, prema kladionicama, favorit za zlato na Evrobasketu. 

Ipak, selektor Svetislav Pešić ne misli tako, smatra da ima reprezentacija koje su veći favoriti i da Srbija nije ni u prvoj grupi favorita. 

U razgovoru za "Nedeljnik" je objasnio i da postoje ljudi u savezu koji ga ne čuju. 

"Za početak mi tamo nismo favoriti ili ne pripadamo prvoj grupi favorita. Znam da bi zlatna medalja, ako bi se uopšte osvojila bila doživljena kao normalna stvar, a da se ne osvoji sledi kritikovanje, pljuvanje i vređanje. Znam da je tako. I previše me ne dotiče. Trudio sam se u prethodnom periodu da probam da objasnim ljudima koji vode košarku ovde kakvo je naše stanje. Očigledno da oni to veoma pažljivo slušaju, ali da me ne čuju", rekao je on. 

Nije to sve, smatra i da će Srbija u budućnosti ostajati i bez prvenstava, kao što je to bio slučaj sa OI. 

"Oni imaju svoj pravac, ne misle da se menjaju, a ja lično smatram da, ako ovako ostane, ne samo da nećemo da osvajamo medalje, nego na nekim prvenstvima nećemo ni učestvovati. Oni to ne veruju, zato oni brinu svoju brigu i reprezentacija nije više prioritet. Reprezentacija nema značaj koji je nekad imala. Sve je danas značajnije od reprezentacije i naravno da to utiče na igrače i atmosferu oko ekipe", rekao je selektor Pešić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke