Pešić: "Nije bitno što smo vicešampioni sveta, motivisani smo zbog Olimpijskih igara!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 26.02.2024.
20:44
Izvor: Sportske.net

Selektor zadovoljan učinkom, ali zna šta je prioritet.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je obe pobed u prvom kvalifikacionom prozoru za plasman na Evrobasket naredne godine.

"Orlovi" su najpre u Beogradu savladali Finsku, da bi večeras trijumfalno napustili Tbilisi posle pobede nad Gruzijom od 76:63.

Svoje utiske su na konferenciji za medije izneli selektor Svetislav Pešić i jedan od najzapaženiji u našem timu večeras Vanja Marinković.

"Vrlo bitna pobeda za nas. Kao što je i Vanja rekao, odbrana je bila dobra. Uradili smo dobra posao, pre svega na njihovom plejmejkeru, ali i na Šengeliji. Možete da vidite statistiku. Postigli su 20 poena u tranziciji. Bili smo u poziciji da igramo odbranu i pomažemo jedni drugima",  započeo je Pešić.

Selektoru ne znači puno činjenica da je njegov tim vicešampion sveta. To bi trebalo da bude samo dodatna motivacija pred Olimpijske igre koje su apsolutni prioritet ove godine.

"Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre", jasan je Pešić, koji je pohvalio i reprezentaciju Gruzije za prikazano večeras.

"Oni su jako dobra ekipa. Siguran sam da imaju talenta i mogučnosti da igraju", zaključio je on.

Vanja Marinković smatra da je pobedi "orlova" najviše doprineo odnos asistencija i izgubljenih lopti 20:9.

"Dobro veče svima. Igrali smo dobar meč, agresivno. U obe faze igre smo bili sigurni. Igrali smo dobru obranu, posebno na njihovom igraču, Tmomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali mislim da je odbrana bila dobra. Imali su 20 asistencija i 9 izguibljenih lotpi, što je dobro. Mislim da je to odlučilo utkamicu. Takođe, imali smo i dobru energiju",  rekao je sjajni šuter.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke