Pešić ponovio zlatno pravilo: "Uspesi se slave, a jagnje je iz Pirot"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 15.08.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Dočekan u Pirotu.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić govorio je za "RTS" iz voljenog Pirota posle dočeka i proslave olimpijske bronze u Beogradu.

Razgovor na terenu nekada "Omladinskog stadiona", a sada imenovanog po njemu, počeo je sa impresijama o dočeku u Beogradu.

"Utisci su fantastični, naročito posle svega što se dešavalo po našem dolasku iz Pariza. Videli ste kako nas je dočekala cela Srbija. Inspirativno. Od nas koji smo u godinama se ne očekuje puno, ali mogu da nas iznenade. Iznenađen sam već duže vreme. Uživali smo i sad sam ovde na svom terenu", rekao je Pešić.

Osvajač pet medalja na velikim seniorskim takmičenjima se uvek rado vraća u rodni grad.

"Dolazim i odlazim, ali sam uvek sa Pirotom. Ne bih ja rekao da je to nostalgija. Pirot je jedino mesto na svetu za koje osećam da pripada meni. Pirot mi je inspiracija. Pre nego što počnem bilo šta, to se radi ovde u Pirotu. Najveći deo godine sa proveo ovde, pred Svetsko prvenstvo u Manili i pred pripreme za Olimpijske igre. Odavde sve polazi", istakao je Pešić.

Zatim je citirao i nemačku poslovicu na pitanje o slavlju u Parizu.

"Uspesi moraju da se slave. Mi ne slavimo dok igramo, ne ljubimo se tri puta, ali posle to nadoknadimo", rekao je selektor Srbije.

Njegov citat o tajni dobrog pečenja postao je opšte poznat među navijačima, pa se opet nadovezao.

"Jagnje mora da bude iz Pirot i da bude dobro pečeno", prokomentarisao je Pešić i potom zaključio razgovor sa ambicijama za Los Anđeles 2028. godine.

"Koliko sam ja obavešten, prvo moramo da se kvalifikujemo", zaključio je Pešić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke