Pešić o Amerikancima: ''Jači od 'drim tima' iz Barselone, ali lako ćemo...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.06.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

U Parizu će nam biti prvi rival.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije okupili su se danas na početku priprema za Olimpijske igre.

Još mesec dana je ostalo do početka Igara u Parizu, a našim košarkašima će prvi rival u grupi biti moćna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Taj meč je na programu 28. jula, zatim će ''orlovi'' 3. avgusta igrati protiv Južnog Sudana, a naknadno ćemo saznati i ime još jednog protivnika, po završetku kvalifikacionih turnira.

Neizbežno pitanje za selektora Svetislava Pešića na konferenciji za medije bilo je i šta očekuje od duela sa Amerikancima, a on je poseban akcenat stavio na igru u odbrani.

''Bili smo treći po broju postignutih koševa u Manili, ovde će biti jači protivnici, ne treba očekivati da to bude 95 poena, ali ćemo da radimo na tome. Imamo talenta u napadu, ali svi vi koji dublje ulazite u košarku, vi znate da to počinje dobro. Ne možemo da se suprotstavimo ekipama koje su na našem nivou samo napadom. 

Odbranom kontrolišemo sudbinu. Možda se ne bismo složili, ova američka ekipa, mi se ne bavimo, niti se bavim, niti hoću da pričam, sa igračima. Ovo je jači tim od drim tima iz Barselone, bio sam sa Nemcima tamo. Nije moglo da se veruje da takvi igrači postoje, to je bila 1992. godina, a ovo je 2024. godina. Košarka je jedan od sportova gde smo kao ekipno napravili najviše. 

To ne znači da sve ekipe neće da se pripremaju, kao što se u Barseloni nisu svi pripremali, nego su se slikali. A mi nećemo da se slikamo. Biće to interesantno da vidimo posle toliko godina gde je sada ta košarka van NBA i NBA košarka. 

To je za nas jedan izazov apsolutni, ali koncentracija ostaje na Francuskoj, Kanadi, mi ne znamo da li je u grupi sa nama Italija, Portoriko, Litvanija, mi moramo za Pariz da pobedimo dve utakmice. To je naš fokus. Kada dođu Amerikanci, lako ćemo sa njima'', poručio je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke