Pešić o Čoviću: ''Iza Nebojše su rezultati!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.10.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net, RTS

Selektor je večeras bio gost RTS-a.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Svetislav Pešić ostaje i naredne dve godine selektpr našeg nacionalnog tima, a na tu i druge aktuelne teme je večeras govorio na RTS-u u emisiji ''Oko''.

Zašto je prihvatio dda ipak nastavi sa radom, iako je prethodno najavio povlačenje?

"Upravo ta strast ka sportu koji volim, za koji i od koga živim me je naterala da ostanem selektor. Nisam se osećao dužnim prema srpskoj košarci, ali osećam odgovornost prema igračima sa kojima smo prešli sve ove prepreke, a bilo je i poraza na tom putu. 

Mi treneri stalno govorimo da je tim na prvom mestu i stoga ne treba trener da bude taj koji odustaje. Biti trener Srbije je čast i obaveza, ali i ogromno zadovoljstvo. Rekao sam i čelnim ljudima u savezu da ću ostati, sve dok mi ne uskraćuju zadovoljstvo", izjavio je Pešić, pod čijim vođstvom je naša zemlja osvojila poslednje zlato još početkom ovog veka, i cilj je da na predstojećem Evropskom prvenstvo to i ponovi.

Razgovori sa novim predsednikom KSS Nebojšom Čovićem su urodili plodom.

"Razgovarao sam najviše sa Nebojšom Čovićem i sa potpredsednikom Filipom Sunturlićem. Predsednik formira novi tim i sa velikim očekivanjima, ali i odgovornošću ulazi u nove izazove. O Nebojši možeš da pričaš i ovako i onako, ali iza njega su rezultati. On ima način na koji do njih stiže, ali i njemu je potrebna pomoć, ne samo moja, već čitave košarkaške Srbije", izjavio je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Setite se
Monday, 21.10.2024
20:57

Ko je NČ????. Znamo. Šta je radio? Znamo. I eto sad je glavni. Ništa čudno. Ko vodi FSS. Ko vodi sve nas????