Pešić obelodanio - Srbija bez Lučića na Mundobasketu! Šta je sa Panterom?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 08.05.2023.
22:19
Izvor: Sportske.net

Svetislav Pešić smatra da neće biti mnogo promena u sastavu tima za Mundobasket.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Srbija će početi polako da se priprema za Mundobasket, a Svetislav Pešić je bio gost Sport kluba gde je istakao da neće biti previše promena u sastavu u odnosu na ekipu koja je igrala Evrobasket. 

“Što se sastava Srbije tiče neće biti velikih promena u odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Mnogo toga će zavisiti od priprema, zdravstvenog biltena. Avramović je doživeo povredu, ali se nada da će moći da igra na Mundobasketu, Lučić definitivno neće biti u sastavu tima, a nema potrebe da pričam o tome koliko nam znači", rekao je Svetislav Pešić za Sport klub. 

Dakle, Lučić će izostati, ali izvesno je da ćemo gledati Bogdana Bogdanovića. 

"Pokuševski se vratio, treniraće do početka jula, čekamo da vidimo kakva će biti situacija sa Jovićem. Tarlać i ja smo pričali sa Nikolom Jokićem. Videćemo dokle će da stigne u NBA plej-ofu, Nikola je zadovoljan u državnom timu, želi da igra, ali moramo da sačekamo malo. Čekamo i Bogdanovića, koji se oporavlja od naporne sezone", rekao je on. 

Posle priča španskih medija da bi Kevin Panter mogao da igra za reprezentaciju Srbije, sada je jasno da se to neće desiti. 

"U ovom momentu neće. Jel ako pozovem Pantera, onda ću morati i nekoga iz Zvezda, da ne bi bilo sukoba, našalio se Pešić pa nastavio. Ne vidim pojačanje za reprezentaciju u stranim igračima u ovom momentu, nadam se da nam neće trebati inostrani igrači u timu, ali ne isključujem mogućnost da se to desi u periodu koji sledi”, rekao je Pešić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke