Pešić okupio "orlove" - Misija "Evrobasket" kreće!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 01.08.2022.
19:30
Izvor: Sportske.net

Čekaju nas i dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije započela je danas pripreme za Evrobasket koji počinje za tačno mesec dana i trajaće sve do 18. septembra u Nemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji. 

Pre Evrobasketa naš selekciju očekuju i dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, 25. avgusta u "Beogradskoj areni" igraćemo protiv Grčke koju će predvoditi NBA as Janis Adetokumbo, dok samo tri dana kasnije izabranici Svetislava Pešića putuju u Istanbul na meč protiv Turske.

Naši košarkaši će se za Evrobasket i nastavak mundijalskih kvalifikacija pripremati u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi. 

Na početku priprema selektor Pešić neće moći da računa na trojicu NBA igrača Nikolu Jovića, Alekseja Pokuševskog i najboljeg košarkaša sveta Nikolu Jokića, kojima je dozvoljeno da provedu samo 30 dana sa nacionalnim timom.

Srbija će u pripremnom periodu odigrati nekoliko utakmica, prvu 13. avgusta u Beogradu protiv Crne Gore, četiri dana kasnije očekuje nas duel u Ljubljani protiv Slovenije predvođene Lukom Dončićem, a zatim i turnir u Hamburgu gde će se "orlovi" susresti sa Italijom i Nemačkom ili Češkom.

Protivnici Srbije na Evrobasketu biće Holandija, Finska, Izrael, Poljska i domaćin grupe "D" Češka.

Naša reprezentacija će prvu utakmicu na Evrobasketu odigrati drugog septembra u Pragu protiv Holandije, dan kasnije igraćemo protiv domaćin Češke. Petog i šestog septembra protivnici "orlova" biće Finska i Izreal, dok je poslednja utakmica u grupi zakazana za osmi septembar protiv Poljske.

Prema prognozi FIBA, Srbija je četvrti favorit Evropskog šampionata.

AdmiralBet se ne slaže sa tim i Srbiju vidi kao prvog favorita Evrobasketa, kvota na "orlove" je 3.85.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke