Pešić otkrio plan priprema: "Imamo širi spisak"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 26.05.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Svetislav Pešić govorio za SK.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Svetislav Pešić je bio gost Sport kluba u Berlinu, a između ostalog, govorio je o spisku košarkaške reprezentacije Srbije i o terminima. 

"U ovom trenutku, mi čekamo sledećeg protivnika u našoj grupi, Amerika je u našoj grupi, kao i Južni Sudan. Čekamo kvalifikacioni turnir u Portoriku, gde igraju Italijani i Litvanci. Mi njih gledamo. Igramo u Lilu, dva idu za Pariz. Imamo tešku grupu, ali sve su teške", rekao je Pešić za SK. 

Istakao je i sa kojim protivnicima će reprezentacija Srbije igrati u pripremnim duelima. 

"Što se tiče našeg plana i programa, on je definisan do kraja. Počinjemo 17. juna u Beogradu sa igračima koji su ranije završili, tada su testiranja, zdravstveni pregledi. Kasnije 24. i 25. juna se skupljamo u Staroj Pazovi i ostajemo tu do 11. jula, tada letimo za Lil, a u Lionu igramo sa Francuzima na oproštaju Parkera. Tu spavamo i letimo za Abu Dabi, tamo igramo poznati turnir sa Australijom i sa Amerima. Igramo sa Japanom 20. ili 21. jula. Tražimo još jednog, ali je teško naći jer su svi u kvalifikacijama. Dok smo u Staroj Pazovi, igraćemo sa Turcima i sa Holandijom, bez prisustva publike. To su nezvanične utakmice", rekao je on. 

Košarkaški turnir na OI počinje 27. jula. 

Ko će na širi spisak? 

"U svakodnevnom smo kontaktu sa kandidatima. Ne želimo ni previše da im smetamo. Evo danas su trojica naših, Gudurić, Milutinov i Petrušev su ovde. Oni su završili svoj deo, nastavljaju prvenstvo. Španija, Turska, Italija, danas sam se čuo sa Dobrićem... U Beogradu Zvezda i Partizan igraju našu ligu. Imamo širi spisak, ali za konačan spisak se ništa ne krije. Samo ne znamo da li će sezonu završiti zdravi, da li će biti spremni fizički i mentalno. To je to, nema velike filozofije", rekao je Pešić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak