Pešić: "Ovo je recept za Evropsko prvenstvo"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 28.08.2022.
21:40
Izvor: Sportske.net

Kalinić: "Prvo poluvreme je bilo nerealno"

Srdjan Stevanovic
Srdjan Stevanovic

Povezane vesti

Selektor Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan posle trijumfa nad Turskom u Istanbulu rezultatom 79:72.

Srbija je u "Sinan Erdem" dvorani imala +19, Turska se vratila, ali je u finišu Srbija uspela da prelomi meč u svoju korist, što je posebno obradovalo Pešića.

"Veoma važna utakmica za nas i veoma je važno kako smo igrali u prvih 20 minuta. Ovo je prvo poluvreme koje je recept kako želimo da igramo na EP. Vrlo pametno smo igrali u napadu. Ali ovo nije iznenađenje za mene, jer imamo talenat u napadu i moramo da ponovimo odbranu koju smo igrali u prvih 20 minuta", rekao je Pešić na konferenciji za medije i dodao:

"Posle smo izgubili ritam zbog turskog tima. Pokušali su da rizikuju, da brzo šutiraju. ne bih rekao da je svaki kontakt bio faul, ali bili su veoma agresivni. Važno je što smo se vratili, pokazali smo ne samo pobednički mentalitet, nego smo znali u svakom momentu poslednjih pet minuta šta želimo. To je još jedna pozitivna stvar za mene iz ovog meča", zaključio je obraćanje srpski selektor.

 Srbija sada ima skor 3-3 i preskočila je Tursku u direktnom okršaju.

Jedan od junaka pobede Srbije nad Turskom u Istanbulu bio je Nikola Kalinić.

On je pogodio ključnu trojku na 72:72, a onda i iznudio faul u napadu Džedija Osmana, te se tu prelomio veoma važan meč.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Turci su bili poljuljani. Prvo poluvreme nije bilo realno, znali smo da će da se vrate posle -19. Izgubili smo fokus i koncentraciju, a kada smo to povratili, prelomili smo utakmicu", rekao je Kalinić.

 Istakao je da je ekipa spremna za Evropsko prvenstvo u Pragu i Berlinu.

"Vrlo važna pboeda za nas na putu ka Svetskom prvenstvu. Pokazali smo ovih dana da smo dobra ekipa i da smo spremni za Evrobasket. Nadamo se da ćemo biti pravi u Pragu, a onda nadam se od osmine finala do finala u Berlinu", rekao je Kalinić.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke