Pešić posle poraza od Italijana: "Ovakva utakmica nam je bila neophodna"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.08.2023.
21:16
Izvor: Sportske.net

Pouke izvučene.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je upravo meč protiv Italije u okviru Akropolis kupa koji su "orlovi" izgubili 88:89 bio potreban njegovom timu.

Srbija je imala silovit start meča u "OAKA areni", ali ako su nas nešto naučili dueli protiv Italijana, onda je to da nijedna razlika nije nenadoknadiva. Tako je ekipa Đanmarka Poceka uspela da sustigne minus od 17 poena i kasnije trijumfuje. No, razloga za preveliku brigu nema, veruje Svetislav Pešić jer je uglavnom dobio ono što je i želeo iz ove utakmice.

"Vrlo dobra utakmica za obe ekipe. Mislim da smo za ove pripreme za Svetsko prvenstvo baš i trebalo da imamo ovakvu utakmicu protiv ovakvog tima koji ima kontinuitet i iskustvo. Igraju tri godine zajedno... Mi smo imali uspone i padove i defanzivno i ofanzivno. Gubili smo kontinuitet u defanzivi... Ovo nije izgovor, ali kada pričamo o tranzicionoj odbrani, večeras nije funkcionisala. Sinoć smo primili svega šest poena na taj način, večeras su nam Italijani dali 23 u prvih šest, do osam sekundi napada. Juče smo imali energiju u oba pravca. Večeras smo bili sjajni na početku u napadu, ali odbrana nije bila dobra. Italijani se poznaju vrlo dobro i reaguju automatski", smatra Pešić.

Srbija je uprkos svemu imala šansu i da slavi, ali poslednja prilika Bogdana Bogdanovića nije završila u obruču.

"Na kraju je utakmica bila neizvesna. Imali smo dobra rešenja u poslednja dva napada, ali za mene je najvažnije da nismo odustali i da smo pronalazili rešenja u završnici da i dobijemo meč, što je vrlo bitno. Najvažnije za nas je bilo da imamo utakmicu kakva je bila ova: vrlo visok intenzitet, borba za svaku loptu i to je bitno za naš napredak".

Ono što, između ostalog, mora da se ispravi, jeste skok u odbrani.

"Svaku utakmicu dobijate odbranom i skokom. U poslednjoj četvrtini, Italija je uzimala daleke šuteve, a mi nismo bili dobri u defanzivnom skoku. Naš sledeći korak je da uspostavimo kontrolu na tom polju preko treninga. Bez toga sve ostalo je teško", konstatovao je selektor Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke