Pešić potvrdio - Radanov umesto Lučića! A šta je sa Jovićem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.06.2024.
18:32
Izvor: Sportske.net

Brzo je otklonio dilemu.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Konferencija za medije povodom okupljanja naše košarkaške reprezentacije počela je minutom ćutanja povodom smrti legende naše košarke Dragana Kapičića.

Novinarima su se zatim obratili predsednik KSS Predrag Danilović, selektor Svetislav Pešić i kapiten Bogdan Bogdanović.

"Konferencije počinjemo tužnom vešću, kao što znate. Što se tiče Olimpijskih igara, KSS predstavlja tri reprezentacije. Kao što sam i do sada govorio, uloga KSS u svemu tome jeste da sve te selekcije, da svi imaju odlične uslove. Svako treba da odradi svoj posao. Kada je to bilo, uvek smo imali dobar rezultat. Želim im da budu zdravi. Odlični momci, svi znamo kakve kvalitete imaju. Ako Bog da, da se vratimo sa dobrim rezultatom'', rekao je Danilović na početku.

Izraze saučešća povodom smrti Dragana Kapičića uputio je i selektor Pešić.

"Malo nas je zatekla vest da smo izgubili Kaponju. Ogromna tuga za nas koji smo ga lično poznavali. Ja lično, baš me je to potreslo. Sa druge strane, život ide dalje. Želim da čestitam odbojkaškoj reprezentaciji koja se plasirala na OI i da poželimo sreću fudbalerima na Evropskom prvenstvu. Što se nas tiče, mi zvanično počinjemo pripreme za OI iak već nedelju nada, doduše individualno, smo aktivni. Što se tiča plana priprema, započinjemo od večeras'', rekao je on.

Reč je zatim dobio i Bogdanović.

"Pre svega saučešće porodici Kapičić. Legenda naše košarke, vidite da nam je svima teško."Hvala i vama što ste došli u ovolikom broju da nas podržite pred OI, sami znate da je Olimpijada sam vrhunac sporta i drago mi je da i dalje imamo vašu podršku. 

Drago mi je da vas vidim u ovom broju, što se tiče saigrača i ekipe, spremni smo za rad, spremni smo za prvenstvo, pričam mentalno, nego fizički, to je Kari zadužen za to. Nadam se da će nas povrede zaobići i to je to što bih mogao da poželim", rekao je Bogdan.

I odmah na početku - informacija o promeni u sastavu tima.

''Što se tiče ekipe, umesto Lučića koji se zahvalio na pozivu, mi smo pozvali Radanova koji je u našem programu tri godine. Sa 16 igrača počinjemo pripreme, pa ćemo da vidimo kako ide", rekao je Pešić.

Nikola Jović je došao povređen na okupljanje.

''Nikola je u procesu rehabilitacije, terapije. Za sada je sve dobro. Nadamo se da će ovaj period od sedam dana da mu posluži da se priključi ekipi'', rekao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke