Pešić pred Australiju: "U Abu Dabiju da napredujemo, fokus na OI"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.07.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Srbija turnir na Olimpijskim igrama započinje 28. jula u Grupi C, u okviru koje će igrati sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom.

FFBB
FFBB

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je uoči sutrašnjeg meča sa Australijom u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu, da je sva koncentracija usmerena upravo na utakmice koje će se igrati na tom turniru

"Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu", rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije trenirala je danas u Abu Dabiju, gde će sutra od 18 sati igrati protiv Australije, a dan kasnije i protiv košarkaša SAD.

"Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema", kazao je selektor.

Pešić je dodao i da igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, i da je zato zadatak da se poboljša individualna forma kod svakog igrača i da se vidi na koga može da se računa za Olimpijske igre.

Srbija turnir na Olimpijskim igrama započinje 28. jula u Grupi C, u okviru koje će igrati sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke