Pešić pred Južni Sudan: "Da li smo ih potcenili? Znamo da preteramo... FIBA nije usvojila dobar predlog!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 29.08.2023.
13:06
Izvor: Sportske.net

Treći meč u grupi Srbija igra sutra od 10 časova.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor Srbije Svetislav Pešić izneo je svoja očekivanja pred meč trećeg kola grupne faze Mundobasketa protiv Južnog Sudana.

"Orlovi" će svoj meč odigrati u Manili sutra od 10 časova, a posle povreda Filipa Petruševa i Alekse Avramovića Pešić je potvrdio da će obojica biti u konkurenciji za tim.

Povrede umeju da naprave problem reprezentacijama na takmičenjima, pa je selector izneo svoje viđenje odluke FIBA da ne dopusti putovanje četrnaestorici igrača umesto dosdašnjih 12 koliko je dozvoljeno.

"Taj predlog je postojao, FIBA ga nije usvojila. Koji su razlozi ne znam, ne bavim se tim. Svi bismo voleli da imamo alternative".

Današnji trening je iz perspektive Pešića bio vrlo bitan.

"Nismo uopšte do večeras imali razgovor. Mi smo vreme koristili da se pripremimo za sutra. Nema treninga sutra i bilo je važno da napravimo dobar trening, tek sada kad se vratimo za hotel ćemo videti sastav, analize i pripreme za  Sudan".

Južni Sudan je ostvario dve pobede u grupi i sa Srbijom će se boriti za prvo mesto. A, mnogi su ih potcenjivali…

"Da li smo ih potcenjivali? Znamo da preteramo… Znamo kakva je to ekipa, igrači koji su školovani. Imaju jednu od najboljih odbrana, da ne bi sada previše govorili o njima. Igraju možda uz Kanadu i najagresivniju odbranu. Imaju visinu, imaju izuzetno dobru pik-en-rol odbranu", smatra Svetislav Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke