Pešić: "Radovao sam se saradnji sa Bogdanom, Milutinov stiže, Neda spreman!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 01.09.2022.
22:14
Izvor: Sportske.net

Selektor uoči prve utakmice na Evrobasketu.

Matias Horak/STARSPORT/2022
Matias Horak/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić vidi predstojeći period kao poboljšanje celokupne slike ovog sporta u zemlji.

Srbiju u petak od 21 sat očekuje susret sa Holandijom na otvaranju Evropskog prvenstva. Posle večernjeg treninga, Svetislav Pešić se obratio medijima uoči utakmice.

"Postoji plan igre. Ne bih dovde stigao da sam osećao pritisak, odgovornost da. Prvo prema sebi, a onda prema košarkašima. Volim tu odgovornost. Ovde sam da mladim momcima, timu - pokažem pravi put. Da vratimo srpsku košarkašku tamo gde da pripada. Srpski košarku gledam kroz veliku sliku, a na toj fotografiji nije samo reprezentacija. Gledam košarku kao kompletan paket i tom paketu želim da dam doprinos. Zato sam došao“, rekao je Svetislav Pešić.

On je izrazio zahvalnost igračima koji su ostali do kraja u timu boreći se za svoje mesto na Evrobasketu.

"Meni je stvarno žao, jer kada sam preuzimao reprezentaciju imao sam želju da ponovo sarađujemo, kao i sa Bogdanom Bogdanovićem. Posebno bih istakao, pošto imam iskustva u radu sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije, igrači kojima smo se zahvalili su igrači koji su ostali do poslednjeg treninga. Već sam im rekao, ali moram i ovako da kažem – imam maksimalni respekt prema njima jer su pokazali da žele da budu deo reprezentacije na svaki način i na sve njih računamo", naveo je Pešić dodavši:

"Moram da izrazim zahvalnost i respekt prema momcima koji su ostali sa nama do samog kraja. Pokazali su da žele da ostanu u procesu i da budu članovi selekcije. Mi na njih apsolutno računamo".

Milutonov je ostao u Beogradu, ali će se uskoro priključiti ekipi, Bjelica nije spreman za Evrobasket, ali Nemanja Nedović jeste.

"Nikola Milutinov je mnogo bolje, zbog virusa je ostao u Beogradu, ali je bolje i spreman je da dođe. Možda će to već učiniti sutra. Nedović je trenirao sjajno, došao je spreman. Povreda je prošlost, sanirao je sve i imao je tri treninga zaredom. On je apsolutno spreman. Polako ćemo da ga ubacujemo u tim, njegovo iskustvo nam otvara puno opcija. Radujem se što je tu“, završio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke