Pešić: "Situacija je alarmantna!"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 04.07.2022.
22:57
Izvor: Sportske.net

Srbija poražena od Belgije, Pešić kritikuje...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je večeras da je situacija "bila vanredna" i pre poraza od Belgije i da je neophodno "da svi u srpskoj košarci sada zbiju redove".

Srbija je večeras u Nišu poražena od Belgije sa 73:74, u poslednjem kolu Grupe A druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Situacija je bila vanredna i pre ove runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Moramo da budemo dobro pripremljeni, kako bi kompezovali nedostatak neuigranosti. Situacija je alarmantna, biće jako teško u nastavku kvalifikacija", izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.

Srbija je završila takmičenje u grupi na trećem mestu, iza Letonije i Belgije, sa dve pobede i dva poraza.

"Nedostaju nam najbolji igrači. Pored toga nemamo kontinuitet, i nismo imali snage. To se videlo i u Letoniji i večeras protiv Belgije. Teško je uigrati ekipu za ovako kratko vreme", rekao je Pešić.

Selektor Srbije je izjavio i da Belgija "igra na visokom nivou" i da je "veoma uigrana reprezentacija".

"Svi zajedno da razmislimo kako dalje. Moramo da dobije sve utakmice u nastavku kvalifikacija", dodao je on.

Srbija će sa Letonijom i Belgijom formirati novu grupu u trećoj grupi kvalifikacija, u koj će igrati protiv Grčke, Turske i Velike Britanije.

"Na nama je da se prpremimo za treću rundu. Ne možemo da potcenjujemo nikog. Definitivno nismo više najbolji na svetu i moramo da budemo svesni situacije u kojoj se nalazimo", rekao je selektor.

Pešić je dodao i da je Belgija večeras iskoristila greške njegovog tima u odbrani i brzopletost u napadu.

"Primili smo dosta "jeftinih" koševa. To im je podiglo samopouzdanje. U napadu nismo donosili dobre odluke i bili smo brzopleti. Hteli smo što pre da rešimo meč", naveo je Pešić.

"Situacija je alarmantna. Neophodno je da svi u srpskoj košarci sada zbijemo redove", dodao je on.

Tri najbolje reprezentacije iz novoformirane grupe izboriće plasman na Svetsko prvenstvo, a Srbiji su posle ovog poraza neophodne skoro sve pobede kako bi ostvarila taj cilj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke