Pešić: "Pitaju samo za Jokića, kao da će svi skinuti gaće kad se pojavi"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.05.2022.
09:43
Izvor: Sportske.net

Svetislav Pešić smatra da Srbija nije najveći favorit na Eurobasketu.

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Drugačije shvatanje košarke ima Svetislav Pešić od prosečnog Srbina, ali on je čovek koji ima, baš za razliku od prosečnog Srbina, i titulu Evrolige, i dva Eurobasketa i jedno osvojeno Svetsko prvenstvo. 

Ove manje bitne, kao što su pet osvojenih titula prvaka Nemačke, i da ne pominjemo. 

U razgovoru za "Novosti" Pešić je istakao da je Fajnal-for donekle ispunio očekivanja, da se nije igrala lepa košarka i da je Efes ni kriv, ni dužan, osvojio titulu. 

"Barselona je bila najbolja tokom sezone i, kada je obezbedila prvo mesto, kao da je prestala da igra. Obično te stigne kazna, izgubila je od Reala koji je čitave sezone ispod svog nivoa. Efes je, takođe, bio neubedljiv tokom sezone, ni kriv ni dužan osvojio je titulu. Sad svi pričaju o ovome ili onome, ali za mene to nije dovoljno da budeš šampion. Naravno, ne možeš da osvajaš titule bez individualnog doprinosa najboljih igrača. Sve u svemu, ekipe koje su cele sezone bile neubedljive nisu se ni u finalu nešto pokazale. Grčki navijači, takođe i turski u finalu, napravili su spektakl i to je, rekao bih, bio daleko bolji deo ovog fajnal-fora", rekao je Svetislav Pešić. 

Čestitao je i Vasiliju Miciću na osvojenom MVP priznanju za najboljeg igrača Fajnal-fora. 

"Čitave sezone igrao je dosta dobro, kao najboljeg strelca Evrolige nisu ga stavili u prvu petorku, što je sigurno zaslužio. Eto, kao da se malo naljutio, pa im pokazao gde mu je mesto. Igra Efesa mnogo zavisi od njega. Najbolju i najzreliju utakmicu ove sezone odigrao je u odlučujućoj protiv Milana za plasman na fajnal-for. Finalna je bila na dosta dobrom nivou, imao je visok procenat šuta u jednoj teškoj utakmici i za igranje i za gledanje", rekao je Pešić. 

Ipak, ta zvanja MVP igrača stavlja na stranu. Ima i dobar dokaz. 

"Svi se radujemo individualnim trofejima naših igrača, ali ne bih to stavljao u centar pažnje. I prošle godine smo imali MVP-ije ovoga i onoga, pa nismo otišli na Olimpijske igre. Kad je došlo do toga da reprezentacija treba da igra i pobeđuje, nema ih nigde. Neko otkaže, neko dođe povređen i tako dalje. Drago nam je i zbog Jokića i zbog Micića, ali to ništa ne znači. Čak ni Đoković ne ide sam na Rolan Garos, nego mu je potrebna ekipa. Lepo je to što reprezentacija Srbije postaje prepoznatljiva i po individualnim kvalitetima igrača, što je značajno, ali nije presudno", rekao je Pešić. 

Neverovatno mu je što svi samo pitaju za Jokića. Pored toga, vidi Nemačku kao favorita za osvajanje Eurobasketa. 

"Glavna tema je da li će Jokić igrati na Evropskom prvenstvu, niko ne pita za nekog drugog igrača. Pošto je on MVP, treba samo da izađe na teren i onda će svi da skinu gaće. Kad bih rekao da je Nemačka apsolutni favorit, skočili bi da kažu "ovaj je, definitivno, budala". Kao kada sam rekao da je Kalinić jedan od naših najvažnijih igrača, a možda i najvažniji", rekao je Pešić. 

Kad smo već kod Nikole Kalinića, on će danas igrati za Crvenu zvezdu u duelu protiv Cedevite Olimpije u okviru polufinala AdmiralBet ABA lige, a AdmiralBet vam nudi sasvim solidnu kvotu za pobedu crveno-belih, iznosi 1,29.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke