Pešić: "Trebao nam je ovakav meč, zadovoljan sam"

Autor: Mladen Heleta
utorak 08.08.2023.
21:40
Izvor: Sportske.net

Srbija savladala Grčku.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Košarkaši Srbije pobedili su večeras Grčku u Atini sa 71:64, na startu Akropolis kupa.

Selektor Svetislav Pešić bio je zadovoljan nakon prvog javnog meča Srbije na pripremama za Svetsko prvenstvo.

"Važna utakmica za nas jer do sada smo radili samo da se spremamo za Svetsko prvenstvo i momci su bili veoma motivisani što je veoma važno za nas jer nakon deset dana treninga im je bila potrebna utakmica u odličnoj atmosferi u OAKA Areni u Atini i naravno možemo da vidimo da je srpski tim bio pun uspova i padova i i dalje nismo spremni da kontrolišemo utakmicu. Za nas kao i uvek važno je da imamo tranziciju i odbranu i bili smo odlični u odbrani tranzicije jer je kada imaš to možeš da igraš i 5 na 5 i kontrolišeš utakmicu. Za nas je ovo bila prva lopta, prve stvari koje smo počeli da radimo od prvog dana do danas i vežbali smo odbranu u tranziciji i to protiv tima koji je odilčan u tranziciji i dao samo šest poena u tom segmentu zbog toga sam zadovoljan. Morali su da budu fokusirani i da komuniciraju i sve je bilo sjajno i ako se investira koncentracija fizička i mentalna u takvoj odbrani posebno napraviš neke dobre odluke i pored velikog broja izgubljenih lopti. Moramo to da smanjimo. U drugom poluvremenu smo bili bolji u organizaciji igre i kontrolasli skok što je grčki tim smanjen sa 11 ofanzivnih skokova na 3 u drugom poluvremenu. Ne pričamo o pobedi već o našoj igri što je bitno za naš mlad tim jer je posle dužeg vremena igrao jedan mlađi igrač. Videćemo kako ćemo igrati sutra protiv Italije i u ostalim prijateljskim utakmicama", rekao je Svetislav Pešić.

Pričao je selektor Srbije i o pritisku.

"U Srbiji je slično kao u Grčkoj, uvek je pritisak i nije bitno ko igra. Mi ne mislimo o pritisku nego o tenziji koja je bitna i u odbrani i u napadu i mora da se reaguje u pravom trenutku i da se kontroliše u narednim utakmicama koje ćemo igrati u narednim danima"

O selekciji Grčke:

"Grčki tim je novi tim, igraju odličnu košarku i videli smo ih protiv Slovenije gde su bili odlični i veoma snažni i ne brinite jer će Srbija i Grčka napredovati i biti bolji na Mundobasketu jer možete videti u reprezentaciji Grčke da i trener i igrači mogu da urade mnogo toga i da su spremni da daju sve od sebe da bi igrali kao tim i to je ono što mislim da je njihova najveća prednost kao i naša".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke