Pešić upozorava: "U katastrofalnoj smo situaciji, nemamo nikakav plan za budućnost"

Autor: Nemanja Janošev
subota 20.07.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Selektor još jednom o problemima domaće košarke.

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je gost na promociji knjige "Bilo jednom u Indijanapolisu" i u to ime je govorio o brojnim temama.

Pešić, čija se ekipa priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, odnosno Lilu gde će se održati košarkaški turnir, evocirao je uspomene na Indijanapolis i ukazao na sadašnje probleme domaće košarke.

"To je generacija koja je produkt YUBA lige. Pobeđivali su tada i onda su odlazili u NBA, Evropu, ali su bili smo među najboljim ligama. Mi danas nemamo ligu. Imamo takvu situaciju da imamo odlične momke ali su rasli na drugim prostorima zemaljske kugle. Pred završetak ovog olimpijskog ciklusa odgovorni treba da naprave kako se ranije u Jugoslaviji to radilo. U ona vremena je produkt bio program.

Dobar program-dobar rezultat. Počinje novi olimpijski ciklus. Mi nemamo program za naredne četiri godine. Od mene niko nije tražio program, plan, pred nacrt. To ne postoji. Mi smo u katastrofalnoj situaciji što se tiče toga. Ne živi se od prošlosti već budućnosti, ova manifestacija treba da bude nagon nadležnima da spreme program", rekao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 20.07.2024
17:55

Boli ove iz saveza uvo za budućnost, oni su tu po partijskoj liniji, gledaju da smuljaju što više mogu dok su tu, njih interesuje samo njihova budućnost, a ne srpske košarke, kao tebe Pešiću.

avatar
Rade 123
Saturday, 20.07.2024
15:50

Kari ovakva upozorenja iznosi jos od proslog Evropskog prvenstva ali predsednik KSS Danilovic na toj konferenciji za stampu, na slicne Karijeve primedbe vrti glavom i cacka mobilni telefon i naravno nista ne preduzima. Za svoja dva mandata nije nista uradio, jedino se uljuljkivao i "krio" iza nekih rezultata basketasa " 3x3" i slucajne medalje sa Svetskog prvenstva u Manili. Vreme je da konacno polozi racune bez obzira na rezultat u Parizu!