Pešić: ''Zvezda izgubila kontinuitet koji je godinama imala''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.01.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Selektor izneo svoje viđenje mogućnosti naših predstavnika u Evroligi.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Na kraju prvog dela takmičenja u Evroligi, Partizan ima skor 9-8 na devetom mestu, a Crvena zvezda ima tri pobede manje i nalazi se na petnaestoj poziciji na tabeli.

Kako njihov učinak vidi selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić?

On je, pored ostalog, i na tu temu govorio u opširnom novogodišnjem intervjuu za ''Sportal'', gde je kao ključnu reč izdvojio - kontinuitet.

''Naravno, očekivanja su ovde mnogo velika i pre početka sezone, s obzirom da su i Zvezda i Partizan doveli puno igrača. Partizan je ipak uspeo da zadrži svoje najbolje igrače i da napravi jedan kontinuitet, što se sada polako pokazuje. Njihovi najbolji igrači, stranci, zatim i domaći igrači su ostali. Naravno da je ostvaren taj kontinuitet i on sada polako daje rezultate. 

Crvena zvezda je promenila puno, plus promenila je trenera. Ja ne kažem da je Duško ostao da bi sada Zvezda sve utakmice pobedila. Niti je to moj posao da ja to procenjujem. Ima tamo ko da brine o tome šta treba da rade, ali Crvena zvezda je izgubila u nekom smislu taj neophodni kontinuitet koji je imala godinama i to je njima donosilo i sportske rezultate.  

Puno je novih igrača, treba sve to povezati, igra se puno, nema se puno vremena da se trenira. Moraju da treniraju, i kroz trening postojiš bolji, i trener ima mogućnost da na neki način prenese neke svoje pravila, svoju filozofiju, ali u ovoj situaciji to je mnogo teško. Imala je Zvezda i težak raspored, tako da, videćemo. 

Novo je pravilo da čak 10 klubova može da dobije šansu za plej-of. Partizan u ovom trenutku veoma dobro stoji, Crvena zvezda ne stoji s aspekta rezultata, ali ja mislim da oni imaju dovoljan potencijal i iskustvo da mogu da vežu nekoliko pobeda kao što to rade u (AdmiralBet) ABA ligi, u (AdmiralBet) ABA ligi stoje relativno dobro'', objašnjava Pešić.

Od ostalih ekipa kontinuitet u radu se najbolje vidi na primeru Real Madrida, koji je ionako moćan tim letos pojačao Fakundom Kampacom i sada deluju napobedivo. 

''Oni su fantastični, nikada bolji, realno davno nisam gledao nešto bolje. A ostalo, kažem, Partizan se sad tu javlja svima, da na njih svi klubovi moraju da računaju. Sve ostalo je 'gore-dole', što se kaže'', istakao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke