Pešićev konačan spisak za Evrobasket - Srbija bez Bjelice!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 31.08.2022.
19:50
Izvor: Sportske.net

Ovih 12 momaka putuje u Prag.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak od 12 igrača na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Srbiju već u petak očekuje premijerni okršaj sa Holandijom i dva dana pred start turnira Pešić je doneo konačnu odluku.

Bilo je nekoliko nedoumica. Aleksa Avramović je zbog povrede u nemogućnosti da putuje, nije se znala tačna spremnost Nemanje Nedovića i Nemanje Bjelice, te ko bi u slučaju da su oni spremni "otpao".

Posle treninga odrađenog danas, selektor Pešić je obavio pojedinačne razgovore sa svim igračima, saopštio im svoju odluku. U skladu sa tim, kofere za put ka Pragu, a verujemo i Berlinu spremaju ovi momci:

Dejan Davidovac (CSKA), Vanja Marinković (Baskonija), Nikola Kalinić (Barselona), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Nikola Jokić (Denver Nagets), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Marko Gudurić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Nikola Milutinov (CSKA), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Nemanja Nedović (Crvena zvezda).

To znači da su sa šireg spiska uz odranije povređenog Avramovića otpali i Boriša Simanić (Saragosa), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Filip Petrušev (Crvena zvezda) i Ognjen Dobrić (Crvena zvezda)...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke